Den stora utmaningen är ju dock att de traditionellt har typ fisk, kyckling och fläsk i typ ALLT. Den här maträtten är resultatet av precis en sådan session, inspirerad av en cook along som jag var på förra veckan tillsammans med Ta Fram Det Bästa där Jennie Walldén lärde oss att laga japansknyårsmat
Dessa framställs genom kemiska processer och denna typer av produkter har det inte forskats lika mycket på som till exempel sojabönor och traditionell japansk tofu
Traditionellt sett så ska den innehålla vissa saker, tex okra, paprika, chili,selleri och lök. För att när jag skulle förbereda maten härom dagen så insåg jag efter ett tag att det faktisk blev en Gumbo
För mitt recept så körde jag på traditionellt med silkestofu, sjögräs och salladslök. Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japansktmatlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japanskmat
Indiska dhal (linser) med ghee, karamelliserad lök och kryddor skapar smaksensationer, precis som äkta japansk tofu eller mexikanska svarta bönor när de är vällagade med omsorg om rätt kryddning och med kärlek
Att laga mat gör mig lycklig, verkligen glad ända in i själen. Nu när vi då äntligen är inne i december månad kan maten vara lite extra härligt julig, men inte nödvändigtvis traditionell julmat
Häll två delar japansk soja och en del äppelcidervinäger i en liten skål. Nu har jag gjort dem flera gånger på några dagar, världens bästa snabbfixade mat
*Panko är ett japanskt ströbröd som är skuret på ett sätt som gör att det kan liknas vid cocos och som i sin tur göra paneringen väldigt luftig och krispig
De flesta vårarna unnar vi oss en övernattning på det japanska spa. Just Norrmalms-restaurangen har inte den bästa maten tycker jag, men i övrigt tycker jag att den är himla trevlig
Smaka av med salt, svartpeppar och möjligen en skvätt japansk soja. helkaklade väggar, vinylskivor som snurrar på en retrogrammofon och mat som serveras i syltburkar av glas
Jag hade önskat lite mer grönt till, men är det traditionellt så är. en uppsjö av japanskmat. Vill en ha öl till så finns Kirin, en japansk lager med lite beska som