Torskrygg recept

Torskrygg

Torskrygg

Fiskrecept kan man aldrig få för många av. Om du använder torskrygg så kan du variera dig i det oändliga. Koka, stek, panera eller ugnsbaka. Med kryddningen och tillagningssättet kan du få hela familjen att äta fisk. Minst en gång i veckan bör vi äta fisk och i en stressig vardag så är torsk ett perfekt alternativ. Om du väljer att steka i ugnen så sköter sig fisken i stort sett själv medan potatisen kokar. Torsk passar både till vardags och fest. Med tillbehören skapar du en fiskrätt som passar dig och din familj.

Torskrygg på olika sätt

Torskrygg är en av de mest lättlagade fiskrätterna. Dessutom så kan du lätt variera tillagningssätten så det passar dig och din familj. En favorit bland många barn är fisk som steks i ugnen eller kokas och serveras med äggsås. Du kan använda kokta ägg som blev över från frukosten. Det tar inte lång tid att koka torsk och medan fisken och potatisen kokar så kan du göra en enkel vitsås och i den tillsätta det som passar er. Variationerna är oändliga och du kan prova dig fram bland kryddningar. Brukar ni köpa färdiga fiskpinnar? Prova nästa gång att panera torskrygg själv. Det tar inte lång tid och med potatis och en sallad till så har du en fullgod måltid. Servera gärna fisken med en god, kall sås eller pressa helt enkelt bara citron över fisken. En populär kall sås gör du snabbt av till exempel tjock yoghurt tillsammans med vitlök och riven gurka.

Torskrygg till vardags och fest

Torskrygg passar till de flesta tillfällen. Till vardags så är torsk det perfekta valet för hemlagad, lättgjord och nyttig mat. Om dina barn gärna äter pizza så kan du prova att laga till torskrygg i ugnen tillsammans med pizzakryddor. Det brukar uppskattas av de flesta. Att göra en gratäng på torsk ryggfilé i ugn går snabbt. Aningen så gör du en vitsås där du tillsätter kryddor eller så blandar du kryddorna i grädde och häller över. Fisken sköter sig i stort sett själv i ugnen. Till helgen kanske ni vill servera fisken lite festligare. Prova att göra en lyxig sås med saffran och vid serveringen kan du strö över lite räkor. I myTastes enorma receptsamling kan ni hitta massor av spännande, enkla, goda och nyttiga recept med fisk. Om du följer LCHF så hittar du flera recept som passar dig, men även de övriga i familjen.

Sökförslag och sidor