Skär laxen och torsken i mindre bitar. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Har du en skvätt vin o en fisk i frysen så kan d bli riktigt gott. )2 pers300 g vitfisk, typ torsk. )1½ dl vittvin1 dl cream fra. Smält smöret o släg i purjon, svetta den lite o slå på vinet, låt koka i 5 min. 300 g vitfisk, typ torsk
Om du ökar mängden torsk, öka då även mängden sås. Tillsätt vinet och koka upp lätt. Slå såsen över torsken och servera med kokt potatis eller annat som du tycker passar till
Vi serverar denna klassiker med ett friskt medelfylligt vittvin gjort på Chenin Blancdruvan. Stekt torsk med remouladsås, kokta gröna ärtor och ugnsstekt potatis