ex sardeller om man gillar det, eller bacon som knaperstekts först. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
I originalreceptet som jag gjort till mitt används även sardeller men det tog jag bort för jag tänkte att det skulle kunna ta över och för min del tror jag att det var ett klokt beslut
Fördela ut fint på fyra tallrikar, tillsammans med kaprismajonnäs. Provlaga gärna min rätt, sardellsmörbakad torsk med fänkål, tomater och svarta oliver
Finhacka sardellerna. Lägg torskryggen i en plastpåse med saltlagen, i 20 minuter. Lägg i sardeller, vitlöksklyftor och chili och låt dem fräsa på låg värme i ca 5 minuter. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 15 minuter. 800 g torskrygg. 8 sardeller, inlagda i olja. 1-2 msk kapris. 800 g torskrygg 0,5 dl salt 0,5 l vatten 8 sardeller, inlagda i olja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) klyfta vitlök 1 hel torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad svartpeppar salt
Det här är en rätt som är desto mer svensk, även om kapris, salvia och citronskal fick slinka med för extra smakpiff i det brynta smöret med ansjovis som ger fantastisk smak till den långsambakade torsken
sardellerna låg kvar i mataffären. Mild aioli-dressing blev en bra smakbrygga till de lite tuffare smakerna från oliver och kapris, men egentligen var dressingen ett misstag efter en stressad eftermiddag
Fisken är en torsk, i detta fallet hade vi torskrygg med det går precis lika bra med torskfilé, det går säkert att byta ut torsken mot annan fisk också som till exempel sej eller spätta
560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av den i ca 15 – 20 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar. 1 msk kapris. Relaterat 560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. 1 msk kapris
Kör igång med att hacka kapris, vitlök, lök, sardeller å lägg de till sidan. En hel torskfilé, fyra cl olja, 25 g smör, en tjäjnäve kapris, en halv rö lök, två vitlöksklyftor, en halv citron, fem sardeller i olja,en näve mache sallad, fem baconskivor, ett halv blomkålshuvud, en halv rotselleri, fem cl grädde, salt å peppar