Torsk sardeller kapris recept

Ugnsbakad torsk med tomater och örter

Ugnsbakad torsk med tomater och örter

ex sardeller om man gillar det, eller bacon som knaperstekts först. Det vankas ugnsbakad torsk här idag och det blir en färggrann fiskmiddag med små tomater, örter, zucchini och kapris
Torsk med italienska smaker

Torsk med italienska smaker

Hacka löken, vitlöken, kaprisen och sardellerna och svetta sedan allt i en stekpanna med lite olivolja och torkad oregano
Torsk puttanesca

Torsk puttanesca

Finhacka sardellerna. Lägg torskryggen i en plastpåse med saltlagen, i 20 minuter. Lägg i sardeller, vitlöksklyftor och chili och låt dem fräsa på låg värme i ca 5 minuter. Tillsätt tomater, oliver, kapris, persilja och låt såsen puttra på svag värme i ca 15 minuter. 800 g torskrygg. 8 sardeller, inlagda i olja. 1-2 msk kapris. 800 g torskrygg 0,5 dl salt 0,5 l vatten 8 sardeller, inlagda i olja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) klyfta vitlök 1 hel torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad svartpeppar salt
Citron torsk med puttanescasås

Citron torsk med puttanescasås

Finhacka även sardeller, kapris, oliver och vitlök. Skär torsken i portionsbitar. Tillsätt därefter tomat, oliver, kapris och sardeller
Torsk eller skrei på svenska

Torsk eller skrei på svenska

Det här är en rätt som är desto mer svensk, även om kapris, salvia och citronskal fick slinka med för extra smakpiff i det brynta smöret med ansjovis som ger fantastisk smak till den långsambakade torsken
Sallad med torskrygg och mild aioli-dressing

Sallad med torskrygg och mild aioli-dressing

sardellerna låg kvar i mataffären. Mild aioli-dressing blev en bra smakbrygga till de lite tuffare smakerna från oliver och kapris, men egentligen var dressingen ett misstag efter en stressad eftermiddag
Fiskgryta med tomatsås

Fiskgryta med tomatsås

Fisken är en torsk, i detta fallet hade vi torskrygg med det går precis lika bra med torskfilé, det går säkert att byta ut torsken mot annan fisk också som till exempel sej eller spätta
Torskrygg med salsa verde, sparris & tomatragu samt färskpotatis

Torskrygg med salsa verde, sparris & tomatragu samt färskpotatis

560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av den i ca 15 – 20 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar. 1 msk kapris. Relaterat 560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. 1 msk kapris
Ugnsbakad torsk med tapenade

Ugnsbakad torsk med tapenade

) Jag tycker inte om sardeller som egentligen ska vara i så det skippar jag och det funkar så bra utan det
Frääch Torsk filé med blomkålsmos...

Frääch Torsk filé med blomkålsmos...

Kör igång med att hacka kapris, vitlök, lök, sardeller å lägg de till sidan. En hel torskfilé, fyra cl olja, 25 g smör, en tjäjnäve kapris, en halv rö lök, två vitlöksklyftor, en halv citron, fem sardeller i olja,en näve mache sallad, fem baconskivor, ett halv blomkålshuvud, en halv rotselleri, fem cl grädde, salt å peppar

Stekt torsk på Italienska

Hacka de soltorkade tomaterna, sardellerna, basilikan och vitlöken. Blanda med kaprisen och citronskalet

Tapenadebakad torsk

Hacka sardeller, oliver, kapris mycket fint och pressa ner en vitlöksklyfta. 600 g torskfilé. 1 msk kapris

Stekt torsk på italienska

Hacka dom soltorkade tomaterna, sardellerna, basilikan och vitlöken. Blanda med kaprisen och citronskalet