Ta ut torsken ur ugnen och toppa med pesto och rucola. Salta och peppra torsken. Mixa allting till en pesto tillsammans med pressad citron, salt, peppar och riktigt med olivolja
Sist vi grillade blev det faktiskt torskfiléer som vi lade på grillen och det blev underbart gott. Serverades med ugnsstekt nypotatis, kokta hericots verts pesto och en skiva citron
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomater och spenat
Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Servera den ugnsbakade torsken med ärtpesto och palsternacksstomp. Torsk. Ärtpesto. Mixa samman ärtor, persilja, riven grana padano, olivolja och balsamvinäger till en slät pesto
Som tur är brukar jag fylla på skafferiet med lite smått och gott (jag känner mig själv) och längst in i skåpet fanns en pesto-burk (nötfri) och tillsammans med lite riven parmesan fick det bli kvällens smaksättare för den torsk vi planerat att äta
Fisk med en variant på pestotäcke. 600 g torsk (eller annan vit fisk). Bred peston över och stek fisken i ugnen i ca 10 minuter. 600 g torsk (eller annan vit fisk)