Torsk pak choi recept

Misobakad torskrygg med pak choi

Misobakad torskrygg med pak choi

Här bjuder vi på ett recept på ugnsbakad torskrygg med en marinad gjord på vit misopasta. Servera med varm pakchoisallad och en skvätt misomarinad
Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Skär löken i båtar, morot i tunna strimlor och pakChoi i munsstora bitar. Vietnamesisk torsk med krispig sallad4 port700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitarVietnamesisk sås (nuoc nam)2 msk fisksås2 msk rörsocker2 lime, saft av1 klyfta vitlök1 röd färsk chiliSallad1 klyfta vitlök1 tumstor bit ingefära3 msk japansk soja1 rödlök1 morot2 pakChoi1 rejäl näve böngroddar1 rejäl näve färsk bladspenat4 salladslökar, i tunna skivor1 bunt koriander, hackad1 dl jordnötter, grovhackadesalt och nymalen svartpepparneutral matolja, att steka i1. 700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitar. 2 pakChoi
Bouillabaise med rimmad torsk, saffran och kummin

Bouillabaise med rimmad torsk, saffran och kummin

Skär pakchoi i mindre bitar. Skär torskryggen i mindre bitar och blanda ner i rimlagen. 300 gr torskrygg. 1 pakchoi. Blanda ner torskbitarna i grytan och sjud under lock 1-2 minuter. Blanda ner pakchoi och låt allt sjuda i ytterligare 1-2 minuter. 300 gr torskrygg
Fisksoppa med kokosmjölk

Fisksoppa med kokosmjölk

Istället för pakchoi kan du tex ha i sockerärtor. Hacka pakchoi. Vänd i morötterna/minimajs, champinjonerna och pakchoi
Asiatisk fisksoppa

Asiatisk fisksoppa

Skala och skiva morötterna, tärna paprikan och dela upp pakchoi i kvartar. Tillsätt morot, broccoli, pakchoi och paprika i soppan och låt småputtra med lock i cirka fem minuter

Pestopanerad torskfilé

Jag serverade den nystekta fisken med ris, en enkel sås på crème fraîche, citron och chilisås, soyastekt pakchoi samt fänkål à la grecque
Mjölkfri matsedel vecka 35

Mjölkfri matsedel vecka 35

Den här veckan kommer vi bland att äta kimchistekt ris och ägg, kokt torsk med äggsås och så blir det en härlig shepherd´s pie
Året som gått, 2018

Året som gått, 2018

Stekt torsk med ärt- och gurksallad och dillgnocchi och Salamipaj. Schwarzwaldtårta, Kotlett med svampfräs, wokad pakchoi och örtris, och Sjömanskyckling