Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig. Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt
Torskmedmusslor. Servera torskenmed sås och lite sallad. Jag hade lite torsk i frysen (tyvärr hade jag blivit tvungen att frysa in fin färsk torsk som jag inte hann ta hand om för några veckor sedan) och musslor i kylen så jag bestämde mig för att göra en variant av min mammas klassiska recept
Gott och enkelt fiskpaket med allt i ett att lägga på grillen eller att köra i ugnen. På en stor foliebit så lägger du potatisen och grönsakerna i en hög och fisken och musslorna ovanpå
Sortera nu bort alla dåliga musslor och dra skägget på dem. Montera rätten genom att spritsa potatisskummet i en djup tallrik, sprid ut torsken i skummet och toppa med grönkål och persilja
Späd på med lite vatten om det blir för tjockt. Tillagning av musslor. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
Ta upp musslornamed hålslev och spar musselspadet till musselsmöret. Det är en norsk torsk av finaste kvalité som finns endast mellan januari och april och Ica Maxi på Ystadvägern i Malmö var först med att sälja den här fisken i Sverige, berättade dem
Skaldjurssoppa medtorskblåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Oj, vad de gillar torsk, kanske till och med mer än vi. Jag tycker att det är en underbar fisk som går att variera i all oändlighet men som är godast om man pillar med den så lite som möjligt
Ta upp musslornamed hålslev och spar musselspadet till musselsmöret. Ös med smör över dem. Musslorna. Toppa med en bit fisk och garnera medmusslor och tomater
Mamma lagade sin goda fisksoppa och i den hade hon torsk, lax, räkor och musslor, men det behövdes långt ifrån ett helt nät till tre personer så jag fyllde en del av dem och bakade i ugnen och serverade till förrätt