Många älskar riktigt krispigt bacon, men det kan vara svårt att få till den där perfekta konsistensen. Att steka bacon i ugn ger dig bäst kontroll. Ska du steka mycket bacon går det dessutom snabbare att göra det i ugn. Samtidigt slipper du matos, fettstänk och risken att bränna köttet.
Lättast är att helt enkelt klä en bakplåt med bakplåtspapper och lägga baconet på det. Du kan lägga baconet kant i kant, eftersom baconskivorna krymper under stekningen kommer de ändå att dra ihop sig lite.
Håll gärna extra uppsikt mot slutet när du gör krispigt bacon i ugn – alla ugnar fungerar lite olika. Vill du ta tillvara på fettet är det bara att hälla av det från plåten!
För dig som följer LCHF-dieten är bacon toppen som snacks. Extra gott blir det med krispigt bacon i ugn toppat med ost!
Toppkommentarer i bacon i ugn
“Herregud! Förlåt! Min telefon skrev spya när jag menar SOYA...vad pinsamt! Inte meningen.”
Visa alla 5 kommentarer“Väldigt stabbig mat, men rätt gott ändå. Föredrar ändå rårakor framför raggmunk. Fast dem måste man ju steka , tunna och frasiga, en och en....”
Visa alla 5 kommentarer“Mycket enkel och uppskattad av hela familjen”
Visa alla 2 kommentarer“En storfavorit hos alla barnen?”
Se recept“Jättegott och enkelt.”
Se recept“Jättegod fiskrätt.”
Se recept