Servera med kokt potatisoch eventuellt smörkokta ärtor med gul lök. Smält smöreti en kastrull. Koka upp fiskbuljongen med grädden, stjälkarna, lagerblad och kryddpeppar
Lägg torskeni en ugnsfast form ochklicka över smöret. Smält smöreti en kastrull och rör ner mjölet. Ta upp torskenoch skölj den hastigti kallt vatten för att stanna av rimningsprocessen
Fräs smöroch vetemjöl i en liten kastrull. salt och nymalen vitpeppar. Smaka av med salt och peppar. Kokt torsk med persiljesåsfick jag ofta som barn, Då var det tjocka torskskivor skurna tvärs över, idagblir det bäst med en bittorskrygg
Torka av torskenoch lägg den i en smord ugnsfast form. en smörklick. Smält smöret. Ägg- ochpersiljesås. Tillsättövrigaingredienseroch blanda ihoplitehjälpligt, till exempel med en potatisstöt eller ballongvisp