Torsk i smör och persiljesås recept

Torsk i ägg- och persiljesås

Torsk i ägg- och persiljesås

Tillsätt sedan buljongtärning, grädde ochsmör. Börja med att koka ägg och hacka äggen ochpersiljan, samt dela torskfilèeni fyra bitar
Torsk med ägg- och persiljesås

Torsk med ägg- och persiljesås

Servera med kokt potatisoch eventuellt smörkokta ärtor med gul lök. Smält smöreti en kastrull. Koka upp fiskbuljongen med grädden, stjälkarna, lagerblad och kryddpeppar

Torsk med ägg- och persiljesås

smör. Skär torskeniportionsbitaroch krydda med lite salt. Ibland händer det att någon klickar på “bidra” länken där uppe ochskickarin ett recept
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Ta fram en tjockbottnad kastrull och smält smöretoch rör sedan ner mjölet. Kokt torsk med ägg- ochpersiljesås är en riktig svensk klassiker

Torsk med ägg- och persiljesås

Smält smöri en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjöl och fräs under omröring. Häll i buljong och grädde under fortsatt omröring

Torsk med ägg- och persiljesås

Smält smöri en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjöl och fräs under omröring. Serveras med Findussparrisoch kokt potatis
Hel torsk med persiljesås

Hel torsk med persiljesås

smält smör. Klipp gälarna ur den rensade fiskenoch salta lätt. salt och peppar. Lägg den i en smord ugnsform

Kokt torsk med persiljesås

Smält smöri en kastrull ochtillsätt mjölet. Nämligen något så klassiskt som kokt torsk med persiljesås, gröna ärtor ochpotatis
Torskrygg med ägg- och persiljesås

Torskrygg med ägg- och persiljesås

Lägg torskeni en ugnsfast form ochklicka över smöret. Smält smöreti en kastrull och rör ner mjölet. Ta upp torskenoch skölj den hastigti kallt vatten för att stanna av rimningsprocessen
Torskrygg med persiljesås

Torskrygg med persiljesås

Fräs smöroch vetemjöl i en liten kastrull. salt och nymalen vitpeppar. Smaka av med salt och peppar. Kokt torsk med persiljesåsfick jag ofta som barn, Då var det tjocka torskskivor skurna tvärs över, idagblir det bäst med en bittorskrygg
Luas fiskgratäng, LCHF

Luas fiskgratäng, LCHF

Torka av torskenoch lägg den i en smord ugnsfast form. en smörklick. Smält smöret. Ägg- ochpersiljesås. Tillsättövrigaingredienseroch blanda ihoplitehjälpligt, till exempel med en potatisstöt eller ballongvisp
Kokt torsk med ägg och persiljesås

Kokt torsk med ägg och persiljesås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl fiskbuljong 0,5 dl matlagningsgrädde 400 gram sejfiléer 2 msk vetemjöl 1 msk smör 2 msk persilja , hackad 2 st ägg , hårdkokta 1 salt 1,5 dl mjölk 1 vitpepparGarnering 1 dillkvist(ar) Köp receptet
Kokt torsk med ägg och persiljesås

Kokt torsk med ägg och persiljesås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl fiskbuljong 0,5 dl matlagningsgrädde 400 gram sejfiléer 2 msk vetemjöl 1 msk smör 2 msk persilja , hackad 2 st ägg , hårdkokta 1 salt 1,5 dl mjölk 1 vitpepparGarnering 1 dillkvist(ar) Köp receptet

Torsk med ägg- och persiljesås

Smält smöreti en kastrull. Torsk med ägg ochpersiljesås. Skölj torskfiléernaoch låt dem rinna av. och skär imindrebitar