Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök och örter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Tillbehör till min torsk, blev en halv fänkål som låg och såg ensam ut i kylen. Panerad Fisk Deluxe En lite lyxigare variant av fiskpinnar, blev det en dag när jag testade att sesampanera torsk
Ner med lite torsk och oliver…. Låt fänkål fräsa i olivolja och sedan koka i tomatsåsen. Salta torsken lätt och låt den rimma medan resten blir färdigt
Och så helt kallt över till dagens middag som bestod av stekt torsk med brässerad fänkål. Under tiden vänder du torsken i mjöl blandat med salt och peppar
Provlaga gärna min rätt, sardellsmörbakad torsk med fänkål, tomater och svarta oliver. Salta och peppra fyra torskryggfiléer och låt dem stå en halvtimme
Jag fick tips till dagens middag hos Sandras Matkrypin som gjort torsk i grön curry. Skiva broccolistammen, salladslöken och fänkålen (ta bort lilla rotstocken på den)
Här om dagen serverade jag till middag i klartext en god getostöverbakad torsk, ett ljuvligt potatisstomp smaksatt med äkta smör, serverat med en fräsch och fyllig avokadosallad med fänkål, pistaschnötter, gurka & ruccola
Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt. Salta torsken, stek i smör till 42 grader innertemperatur. 600 g torsk. 1 fänkålsstånd
Tina torsken. Ansa och strimla fänkålen. Torsk. Fräs lök och fänkål sakta i smöret i en kastrull. Torsk. 900 g potatis600 g torskfilé1 tsk dillfrö2 krm grovmald svartpeppar1 tsk strösocker1/2 tsk salt250 g körsbärstomater1 kruka dillSås2 schalottenlökar1 fänkål1 msk smör1/2 g saffran1 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)2 dl crème fraiche1/2 citronSå här gör duCloseBra att veta när du ändrar antalet portionerDetta recept är gjort för 4 portioner. 600 g torskfilé. 1 fänkål
Sesampanerad Torsk. Saffransstuvad fänkål. Krydda torsken med salt, peppar och strö fiberhusk runt om. Strimla fänkålen riktigt fint och fräs lätt i smör, salta och peppra lätt