Lägg tillbaka plåten i den avstängda ugnen och låt stå där några timmar tills massan torkat helt. Jag kämpade länge med att vänja mig vid bovete och dess lite "fadda" bismak (är det ens ett ord
Bovete är lättsmält, näringsrikt och innehåller massor med mineraler, vitaminer och andra nyttigheter, fröna bidrar med bra fettsyror av olika slag, och äggen är små proteinbomber
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Idag blev det bovetegröt igen till frukost. Lägg bovetet i en skål med vatten över natten. På morgonen sköljer du bovetet och mixar sedan ihop med resten av ingredienserna
Men resultatet blev över förväntan, fullt av härliga smaker och känns lite nyttigare med linser och hel bovete som tillbehör tillsammans med den underbara pumpapurén
Jag hoppas ni har upptäckt bovete. Bovete finns som hela gryn, mörkt och ljust mjöl, mannagryn, flingor, "puffar" och även som färdiga frukostflingor av corn-flakestyp