Torkat älgkött recept

Råbiff på älgkött!

Råbiff på älgkött!

Om man tycker om råbiff så kan jag verkligen rekommendera detta recept. 400 gram halvfruset kött av innanlår eller biff
Gulaschsoppa på älgkött

Gulaschsoppa på älgkött

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis och rotselleri och skär i tärningar. Kärna ur paprikorna och tärna även dem
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Fräs på älgköttet så det får fin färg. ca 500 gram älgkött, grytbitar eller viltskav. ) ca 500 gram älgkött
Älggryta

Älggryta

Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. 1 kg benfritt älgkött,alt högrev av nöt. Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Tjälknöl är bland det godaste man gör på älgkött tycker jag. Har man inte tillgång till älgkött går det bra med en nötstek istället
Älggryta med svamp och lök

Älggryta med svamp och lök

Här får ni min favoritgryta med älgkött. Har du inte älgkött så kan du lätt göra en vild nötköttsgryta också
Het chilikryddat på högrev

Het chilikryddat på högrev

Jag gilla grytor och nu höstvinter så gör jag oftast grytor på älgkött som både är magert och oftast finns i frysen tillgängligt
Annorlunda älggryta

Annorlunda älggryta

600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här. )Kram 600-800g älgkött

Älggryta med bacon och steklök

Skär älgköttet i lagom stora grytbitar. 400 g älgkött. För 3 portioner 400 g älgkött. Som jag nämnt så många gånger tidigare har vi turen att ha en kompis som ibland kan förse oss med älg
Grönpepparsås

Grönpepparsås

Jag serverade denna underbara sås till en potatisgratäng och älgkött. En gudomligt god grönpepparsås, inte nyttig men god
Utsökta älgfärsbiffar

Utsökta älgfärsbiffar

Riktigt vällagade Älgfärsbiffar är nog bland det godaste man kan äta, speciellt ackompanjerat med en gräddig viltsås och rårörda lingon
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag gjorde på älgkött, men det går lika bra att göra på vilken djurstek som helst. Den här smarriga tjälknölen gjorde jag till julbordet
Älggryta med mörkt öl

Älggryta med mörkt öl

1 kg älgkött. Tärna köttet. Strimla baconet. Skala och klyfta löken. Bryn kött, bacon och lök i omgångar i en stekpanna med 2 msk smör
Gravat kött

Gravat kött

I söndags bjöd vi bl. a på Gravat Älgkött. Det är riktigt gott. Har ju testat oxfilé tidigare. GRAVAD OXFILÉ
Tjälknul – 12 timmar i ugnen gör underverk

Tjälknul – 12 timmar i ugnen gör underverk

Lagade en potatisgratäng, käkade älgköttet och drack ett glas vin. Visst är det underligt. Man gör bara lite skinka och paté, bara lite köttbullar och sill och grönkål och brysselkål…