In med plåten och sätt på fläkten (om du har en varmluftsugn). Förvara torkad färs i frysen. Nu börjar det närma sig den varma goa tiden då det är dags att byta till sommarsovsäck
När skivorna är torra brukar jag stänga av ugnen och låta dom ligga kvar för att torka ännu mer. Dessa äppelchipsfick jag som present av väninna V och de jättegoda och går åt med raketfart
Tag ut dem, torka av överflödig olja och låt dem svalna helt. Jag använde för första gången varmluftsugn under hela tillvägagångssättet, d v s gratinerade fyra plankor samtidigt och det blev jättebra
varmluftsugn så tar det kortare tid) BANANCHIPS. Vill ge er tips på ett MKT lätt godis. Min son är ett stort fan av skivadebananchips som vi brukade köpa i affären, men dock innehöll dessa en hel del tillsatser som bla socker som jag ville komma ifrån
Remmarna ska torkai ugnen i några timmar, nu spenderades alltså min helg mestadels i soffan så vad passade då mer perfekt än att låta dessa torkatill, utan större engagemang från min del
Torka dem mellan två handdukar. Om du har varmluftsugn kan du grädda bägge plåtar samtidigtvilketinnebär att du har rykande hett knäckebröd efter en timme
Stäng av ugnen men låt spökena stå kvar och torkai eftervärmen någon timme. För det mesta klarar man sig bra utan varmluftsugn, men just till maränger är det bra att ha, för då är det lättare att få marängerna vita och snygga
Att göra egna "soltorkade" eller ugnstorkade/semi-torkade tomater är busenkelt och supergott. Allt som behövs är ett gäng tomater, litefinolivolja, vitlök och örter
Dags att sätta igång med julbaket. -) och först ut är saffransskorpor, ville testa något nytt så det blev skorpor med smak av apelsin och choklad, goda blev det, men jag föredrar nog saffransskorpor som de är, nu tog apelsinen och chokladen över och gjorde att de inte smakade så mycket saffran men himla goda ändå