Tycker man inte om det ena eller andra så byter man ut eller hoppar över, soltorkade tomater kanske kan vara nåt (inte i vårt kök för då sitter det en pillelisa och petar i maten) och kapris något annat
Lägg tomater, vitlök och timjan i en ugnssäker form. Frös lök och vitlök i smör med hälften av svampen utan att det får färg i en låg, vid kastrull eller stekpanna
Vispa ihop senap, äggulor, vitlök, grädde, yoghurt och parmesan, och smaka av med salt och peppar. 500 g färdigrensad strömmingsalt och vitpeppar från kvarn40 - 50 g färska örtkryddor - jag tog ungefär lika av persilja, dill och gräslök1 msk Dijonsenap1 - 2 pressade vitlöksklyftor2 äggulor2 dl grädde - eller någon alternativ grädde1 dl turkisk yoghurt - eller alternativ variantca 1 dl färskriven parmesan - kan uteslutas om man inte tål mjölkprodukter, krydda då lite extrasalt och vitpeppar från kvarnmörkt bovetemjöl eller glutenfritt ströbröd att sikta överSkölj och torka strömmingen, och klappa den torr med hushållspapper. 40 - 50 g färska örtkryddor. 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
Torka av kalkonen och salta och peppra inne i kalkonen lägg in lök vitlök och citronen. Vi njöt av vår kalkon med hasselbackspotatis och färska brysselkål
Då vi har delvis gjort tomatbröd(de ugnsrostades först och sedan lades i surdeg), konserverat tomater, ätit tomater till varje måltid och även torkat tomater
Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda noga. 1 dl hackad färsk basilika2 vitlöksklyftor1,5 dl saltBlanda ihop saltet och den hackade basilikan. Häll ut blandningen på bakplåtspapper och låt torka i 24 timmar. 1 dl hackad färsk basilika. 2 vitlöksklyftor