Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Är man osäker på när den är färdig så är det bra att använda en termometer, innerkärnan ska vara mellan 47-50 grader, då är fisken precis färdig och väldigt saftig
Torsdag och soppdag. Tänkte överraska med ännu en soppa. -)Ingredienser för 2-4 personer3 st schalottenlökar6 st vitlöksklyftor2 msk smör5 dl vatten1 st grönsaksbuljong2,5 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde1 knippe gräslökSalt, efter smakPeppar, efter smak140 g baconGör så härFinhacka schalottenlök och vitlök
Det här är verkligen en maxad dessert, en riktig kaloribomb, och helt fantastiskt gott. Ljuvligt god och len nutellaglass toppad med salta jordnötter och hackad mjölkchoklad
Ett recept ur en tidning från Allers som jag fick av min mamma i present. Enkel och god. 4 portioner1 broccoli, ca 300 g(Ca 75 g till garnering)3 potatisar1 gul lök2 vitlöksklyftorRapsolja till stekning8 dl höns- eller grönsaksbuljong1 tsk riven färsk ingefära1 dl hackad persiljaSalt och mald svartpepparGarnering