Blanda riset med tonfisk, ärtor, majs, purjolök, tomat och gurka. Jag föredrar att blanda med varmt ris och äta den lite ljummen, men speciellt sommartid kan det vara gott att blanda i lite isbergssallad och äta den kall istället
Blanda löken, vinäger och majs med avsvalnat ris. 4 portioner kokt ris1 dl kokta haricoverts5 Hårdkokta ägg2 burkar tonfisk i vatten eller olja(jag tog en av varje)1 burk majsNågra finhackade tomater1 finhackad liten gul lök eller några charlottenlökarvinäger (jag använde balsamvinäger idag)SvartpepparSaltCayennepepparCitronOlivoljaLägg den finhackade löken i några matskedar vinäger, så att löken täcks och drar åt sig vinägerns smak. 4 portioner kokt ris. 1 burk majs
Till lunch blir det en tonfisksallad inspirerad av sallade Nicoise men förenklad. Koka riset och låt svalna, låt under tiden den finhackade löken dra i vinäger, vilken vinäger som helst går bra, jag använder i dag äppelcidervinäger
Koka under tiden grönsaksblandningen och riset enligt anvisning på förpackningen. ärtor/majs/paprika. Häll av tonfisken, blanda den och riset med grönsakerna