Tonfisksallad med ägg och bönor recept

Italiano Caffè och god tonfisksallad i lunchlådan

Italiano Caffè och god tonfisksallad i lunchlådan

Sallad med fetaost, grillad zucchini ochbönor. Toppat medborlottibönor. Vissa veckor funkar det jättebra, som den här veckan när mannen varit hemma och vabat några dagar, och lagat goda luncher som han skickar med mig
Tonfisksallad med het dressing

Tonfisksallad med het dressing

tonfisk, ägg, ruccola, majs ochbönor, rättika, lök, tomat och paprika. Tonfisksallad är gott och bra på alla vis men kanske inte så revolutionerande receptmässigt
Tonfisksallad med ajvarsås

Tonfisksallad med ajvarsås

Lägg upp sallad, tomater, potatis, bönor, avokado, äggoch tonfisk på ett fat. Skala och klyfta äggen. Koka upp bönorna, häll av vattnet och spola dem kalla
Tonfisksallad från Nice

Tonfisksallad från Nice

Mixa avsköljda bönor, kapris, sardeller och citronskal- och saft med mixerstav. Krydda med salt och peppar
Tonfisksallad från Nice

Tonfisksallad från Nice

Salta och peppra lätt och garnera medägghalvor. Halvera tomaterna och blanda allt med lite olivolja, tonfiskolja och pressad citron i en stor skål
Salade nicoise- tonfisksallad

Salade nicoise- tonfisksallad

Värre är det med de franska recepten. Koka äggochbönor. Lägg upp allt på tallrikar eller ett fat. Det är fyra mil till Arromanches på den normandiska nordkusten, fyra mil till Agon-Coutainville i väster – just där Atlanten börjar och det bara är några små engelska kanalöar innan havet sträcker ut mot Nordamerika
Grillad laxsallad ”nicoise”

Grillad laxsallad ”nicoise”

Vi brukar använda grillad lax till ”salade nicoise”, alltså tonfisksallad. Lägg upp på fat tillsammans med oliver och kapris
Sallad från Aix – Salade Aixoise

Sallad från Aix – Salade Aixoise

Egentligen är det här en tonfisksallad, Salade Nicoise, där kronärtskocka ersatt tonfisk. Receptet är lite ändrat och moderniserat, men i stort bygger det på ett förslag som finns i boken Kulinarisk njutning med en förlorad generation
The amount of food I usually eat during a day

The amount of food I usually eat during a day

) Eftersom jag försöker att gå upp i vikt (eller behålla den vikt jag har åtminstone) så räknar jag inte kalorier slaviskt utan ser det bara som en bra sak om jag käkar mer än vad jag räknat med

All inclusive på Kipriotis Maris, Kos

Mina favoriter var gyros, olivbröd doppat i deras egna olivolja, tonfisksalladmed chili och koriander, gryta på okra och de saftigaste apelsiner och nektariner jag ätit
HUR MÅR DIN MAGE?

HUR MÅR DIN MAGE?

Som jag läser det blev det två gånger tonfisksallad på en vecka, och man skall vara försiktigt med tonfisk eftersom det innehåller en hel del toxiner (gifter), så var det i alla fall för några år sedan
Tonfisksallad med pasta

Tonfisksallad med pasta

Lägg till grönsallat och strö på skivadeoliver. Blanda försiktigt pasta, bitar av tonfisk, paprikastrimlor ochbönorportionsvis på tallrikar