Tonfiskmacka medavokado, kapris och purjolök. Smaka av med lite salt & svartpeppar. avokado. Markus höst- och vintermat, med några ändringar för att passa våra smaklökar bättre
Fyll medtonfiskröran och toppa med extra salladslök och nymalen svartpeppar. En härlig och mättande frukost som visserligen kanske inte är den mest miljömedvetna pg a långa transporter för både avokado och tonfisk, så kanske inget man bör äta varje dag
Lägg gärna på några bitar avokado. Idag blev det tonfiskröra. På fredagar vill jag laga enkel men god mat och har med tiden samlat på mig en hel del smarriga idéer
Ingredienser Tonfiskröra För 4-6 personer Tillagningstid. 20 minuter 2 st burkar tonfisk i vatten 2 st avokado 100 g gurka 50 g rödlök 1 msk pressad citron 1 msk hackad dill 2 krm rökt paprika Efter tycke
Toppa sedan med tunt skivade citronklyftor, avokadoklyftor och en dillkvist. Enligt detta recept med tillhörande anvisningar, fast degen läggs i en form med avtagbara kanter
En god tonfiskröra att snabbt svänga ihop för lunch är aldrig fel. Jag äter den oftast till ägg, avokado eller andra grönsaker, men märkte att den fungerar förträffligt till en varm grönsaksgratäng också