Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
4 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g) 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 150 g spaghetti salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Här kommer i alla fall tips på en riktigt god tomatsoppa. Den här soppan gjorde jag om från pastasås till soppa genom att tillsätta mjölk i den och jisses så gott det blev
Häll i pastasåsen, buljonmoch grädden och låt den puttra ett par minuter. Bryt pastan i minder bitar och koka enligt anvisning (så klart beroende på vilken sort du använder)
Komplettera soppan med pasta och bacon så blir den mer matig. Just nu finns det fortfarande svenska tomater att köpa till bra pris så varför inte koka en tomatsoppa till middag