Servera med ris och tomatsalladen (som man bara blandar ihop och smakar av med salt. Adobo kan man göra på vilken typ av kött man vill, till och med enbart grönsaker om man så vill
En snabb och enkel sallad som passar till de flesta maträtterna eller som man kan komplettera med fetaost eller något annat matigt så blir det en lunch
4 6 tomater 1 rödlök 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk skånsk senap 5 msk rapsolja salt och peppar 1 msk skuren dill 100 g Västerbottensost 2 msk riven pepparrot Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg på ett lager till med tomat. Skiva rödlöken och dela i ringar. Krydda med de nymalda kryddorna. Droppa på balsamico efter egen smak och dekorera med basilikabladen
Skalad och strimlad rödlök. Salta och peppra över tomatsalladen. Tomatsalladen är klar att servera. 4 stora mogna tomater, 6 medelstora eller 20 cocktailtomater. 1 halv rödlök (valfritt)
rör om försiktigt (fetaosten går sönder annars) och toppa med lite basilika. -)1 pkt fetaost i bitar (150 g)4 stora tomater i bitar1 rödlök i bitar20-tal goda oliverblad från 1 kruka basilika1/2 dl olivolja1 msk rödvinsvinäger2 pressade vitlöksklyftorsalt & pepparlägg fetaost, tomater, rödlök, oliver och det mesta av basilikan i en skål. 1 rödlök i bitar
En tomatsallad som dels fungerar som en bufférätt, arrangerad på ett stort fat, men även som förrätt arrangerad på tallrik, såvida den serveras som förrätt rekommenderar jag att man lägger till fetaost