Tomatsås med sardeller och kapris recept

Snabb och enkel helgmiddag

Snabb och enkel helgmiddag

(Brie- och salamiburgare med rostad tomatsås). Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg på brödhalvor och bred tomatsås
Fiskgryta med tomatsås

Fiskgryta med tomatsås

Fräs vitlök, sardellerochkapris i smör och olja på medelvärme till sardellerna har smält. Som smaksättare på såsen har vi haft i kapris, sardelleroch vitlök, de två första ger en härlig mustig sälta och vi använder dom gärna när det passar
Fattiga foodiestudentens tokenkla tomatsås

Fattiga foodiestudentens tokenkla tomatsås

Smaka av med oregano, socker, salt och peppar. • Täck botten i en stor kastrull med olivolja. Stek den skalade och knäckta vitlöksklyftan en liten aning
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Vinet och citronen gör att tomatsåsen får en god syra. Bered tomatsåsen enligt receptet nedan. Häll på tomaterna och vinet och smaksätt med salt, peppar, muskot, hackad kapris, sardeller, oliver samt mer örter
Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg – grundrecept

Gnid in bullarna i olja och täck med plastfilm. Toppa med valfri fyllning. Blanda samman vatten och jäst tills jästen har löst sig
Pasta “tonnesca”

Pasta “tonnesca”

Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kaprisoch svarta oliver
Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Blanda ner kaprisoch oliver i tomatsåsenoch smaka av med salt och peppar. Fräs vitlöken ochsardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna
Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Öppna upp konservburkarna med hela tomater, ta ner en sax direkt i burken och klipp tomaterna tills de blir mindre bitar
Frutti de Mare

Frutti de Mare

Grovhacka sardellerna, kaprisenoch de färska örterna och lägg allt i tomatsåsen. Häll av vattnet och blanda spaghettin med såsen
That’s amore

That’s amore

Min far har i mina unga tonår predikat om tomater, enkla råvaror och att allt man egentligen behöver för att överleva är god pasta, god olivolja och en korrekt tillagad tomatsås
Pizza Caprese

Pizza Caprese

Strö över osten över den förgräddade pizzan medtomatsås. tillsätta lök, kapris, sardeller, oliver och/eller chili till tomatsåsen
1–0 till auberginepizzan

1–0 till auberginepizzan

På den ena hade vi sardeller, kapris, kalamataoliver, mozzarella och Lundgrens minimalistiska tomatsås
Torsk puttanesca

Torsk puttanesca

Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Finhacka sardellerna. Skölj och dela tomaterna i halvor
Pimpad canneloni

Pimpad canneloni

- sardellerochkapris i tomatsåsen. Tomatsås. Koka upp krossade tomater med Crema di Capperi , soltorkade tomater ochsardeller, låt koka några minuter