Fräs vitlök, sardellerochkapris i smör och olja på medelvärme till sardellerna har smält. Som smaksättare på såsen har vi haft i kapris, sardelleroch vitlök, de två första ger en härlig mustig sälta och vi använder dom gärna när det passar
Smaka av med oregano, socker, salt och peppar. • Täck botten i en stor kastrull med olivolja. Stek den skalade och knäckta vitlöksklyftan en liten aning
Vinet och citronen gör att tomatsåsen får en god syra. Bered tomatsåsen enligt receptet nedan. Häll på tomaterna och vinet och smaksätt med salt, peppar, muskot, hackad kapris, sardeller, oliver samt mer örter
Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kaprisoch svarta oliver
Blanda ner kaprisoch oliver i tomatsåsenoch smaka av med salt och peppar. Fräs vitlöken ochsardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna
Skär köttet i skivor lite på snedden och servera dem medtomatsåsenochmed en skiva rotselleri. Rör tomatsåsen till en jämn sås, med en mixer eller i matberedare
Min far har i mina unga tonår predikat om tomater, enkla råvaror och att allt man egentligen behöver för att överleva är god pasta, god olivolja och en korrekt tillagad tomatsås