Tomatsås med sardeller kapris och oliver recept

Fiskgryta med tomatsås

Fiskgryta med tomatsås

Fräs vitlök, sardellerochkapris i smör och olja på medelvärme till sardellerna har smält. Som smaksättare på såsen har vi haft i kapris, sardelleroch vitlök, de två första ger en härlig mustig sälta och vi använder dom gärna när det passar
Fattiga foodiestudentens tokenkla tomatsås

Fattiga foodiestudentens tokenkla tomatsås

Smaka av med oregano, socker, salt och peppar. • Täck botten i en stor kastrull med olivolja. Nyriven parmesan, kapris, svarta oliver, pinjenötter rostade i torr panna, färsk basilika, ugnstorkad parmaskinka (blir som ”chips”), osv
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Vinet och citronen gör att tomatsåsen får en god syra. Bered tomatsåsen enligt receptet nedan. Häll på tomaterna och vinet och smaksätt med salt, peppar, muskot, hackad kapris, sardeller, oliver samt mer örter
Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg – grundrecept

Gnid in bullarna i olja och täck med plastfilm. Toppa med valfri fyllning. Blanda samman vatten och jäst tills jästen har löst sig
Pasta “tonnesca”

Pasta “tonnesca”

Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kaprisoch svarta oliver
Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Blanda ner kaprisocholiver i tomatsåsenoch smaka av med salt och peppar. Fräs vitlöken ochsardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna
Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Öppna upp konservburkarna med hela tomater, ta ner en sax direkt i burken och klipp tomaterna tills de blir mindre bitar
Pizza Caprese

Pizza Caprese

Strö över osten över den förgräddade pizzan medtomatsås. tillsätta lök, kapris, sardeller, oliveroch/eller chili till tomatsåsen
Torsk puttanesca

Torsk puttanesca

Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Finhacka sardellerna. Skölj och dela tomaterna i halvor
Pizza napoletana

Pizza napoletana

Tomatsås. Kavla ut degen till två stora pizzor och lägg på plåtar som är papprade eller smorda med olivolja

Pasta puttanesca mellan kunderna

När pastan är klar, tillsätt hackad persilja och blanda ihop tomatsåsenoch pastan. Sardeller innehåller massor umami, som är en av våra fem grundsmaker tillsammans med sött, salt, surt och beskt (visste du att tungan inte alls är uppdelad i de olika smakerna, utan vi kan känna dem överallt på tungan
Bordellpasta - Spaghetti alla puttanesca

Bordellpasta - Spaghetti alla puttanesca

Häll på tomatsåsen på pastan så att det täcker. Sardeller är fantastiska att ha i såser med burktomatbas för den ger en otroligt fin karaktär på din sås och tar bort den där burktomatkänslan

Fissssssssk

Koka en god tjock tomatsås, jag gör helt enkelt så att jag blandar goda burktomater med pressad vitlök, salt, socker, peppar, olivolja och puttrar ihop till hälften
Vinter musselgryta med majs

Vinter musselgryta med majs

Tomatsås. Stek oliver, tillsätt olivolja, sardeller, kapris, fänkål, morötter, tomater och chili. God gryta med mycket smak och lite hetta