Fräs vitlök, sardellerochkapris i smör och olja på medelvärme till sardellerna har smält. Som smaksättare på såsen har vi haft i kapris, sardelleroch vitlök, de två första ger en härlig mustig sälta och vi använder dom gärna när det passar
Smaka av med oregano, socker, salt och peppar. • Täck botten i en stor kastrull med olivolja. Nyriven parmesan, kapris, svarta oliver, pinjenötter rostade i torr panna, färsk basilika, ugnstorkad parmaskinka (blir som ”chips”), osv
Vinet och citronen gör att tomatsåsen får en god syra. Bered tomatsåsen enligt receptet nedan. Häll på tomaterna och vinet och smaksätt med salt, peppar, muskot, hackad kapris, sardeller, oliver samt mer örter
Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kaprisoch svarta oliver
Blanda ner kaprisocholiver i tomatsåsenoch smaka av med salt och peppar. Fräs vitlöken ochsardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna
Skär köttet i skivor lite på snedden och servera dem medtomatsåsenochmed en skiva rotselleri. Rör tomatsåsen till en jämn sås, med en mixer eller i matberedare
När pastan är klar, tillsätt hackad persilja och blanda ihop tomatsåsenoch pastan. Sardeller innehåller massor umami, som är en av våra fem grundsmaker tillsammans med sött, salt, surt och beskt (visste du att tungan inte alls är uppdelad i de olika smakerna, utan vi kan känna dem överallt på tungan
Häll på tomatsåsen på pastan så att det täcker. Sardeller är fantastiska att ha i såser med burktomatbas för den ger en otroligt fin karaktär på din sås och tar bort den där burktomatkänslan
Koka en god tjock tomatsås, jag gör helt enkelt så att jag blandar goda burktomater med pressad vitlök, salt, socker, peppar, olivolja och puttrar ihop till hälften