Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmeladmedcitronochingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Lägg dem i ett durkslag och sänk ner dem i en kastrull med kokande vatten ett ögonblick. En stående snitt som jag brukar bjuda på när vi har gäster är en Zeta Crostini med en bit Gorgonzola toppad med mammas fantastiska tomatmarmelad
Grön tomatmarmelad. i grövre tärningar och lägg dem tillsammans med. häng med. Det var också en hel del som inte hann mogna innan första frosten kom härom natten (nu är det dock varmt igen) så plockade av dem och har hittat en hel del att använda dem till
oxå gott att smaksätta med, en bit färsk ingefära eller för en annan smakton, en vaniljstång. Skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, citronskalochcitronsaft
ex stekta gröna tomater som är mer än en trevlig film, eller en god syrlig grön tomatmarmelad som smakar underbart tillsammans med färskost och ett riktigt bra surdegsbröd
Tvätta tomaterna och dela i mindre bitar. Skumma väl och fyll på rena burkar. Tillsätt rivet skal och saft av 2 vältvättade citroner. Skala 2-3 bitar färsk ingefäraoch skär i små bitar. Blanda allt i en rymlig gryta och koka på svag värme med lock i 15 minuter. Rör ner 2 kg strösocker och stormkoka utan lock någon minut. Tag av grytan ochoch rör ner 1 flaska Certo. 2 citroner. 2-3 bitar färsk ingefära