Tomatmarmelad med ingefära och citron recept

Äppel- och tomatmarmelad

Äppel- och tomatmarmelad

Lägg äpplen och tomater i en gryta tillsammans med vatten och socker. Kontrollera med ett marmeladprov (text här intill) att massan är lagom tjock
Tomatmarmelad med sting

Tomatmarmelad med sting

Marmeladen är till en början vattnig från citronsaftenoch behöver kokas ner. Riv skalet på dem och undvik att få med det vita skalet under ytterskalet

Marmelad på gröna tomater

Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmeladmedcitronochingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Med köket fullt av härliga tomater i olika färger och former blev det så klart en väldigt vacker tomatsallad, men också en kanonkod tomatmarmelad
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Skala och skär ingefäran ibitar. Rivskalet av citronernaoch pressa i saften. Tvätta tomaterna och skär bort flugfästet
Mammas Ljuvliga Tomatmarmelad...

Mammas Ljuvliga Tomatmarmelad...

Lägg dem i ett durkslag och sänk ner dem i en kastrull med kokande vatten ett ögonblick. En stående snitt som jag brukar bjuda på när vi har gäster är en Zeta Crostini med en bit Gorgonzola toppad med mammas fantastiska tomatmarmelad
Gröna tomater till chutney (och marmelad)

Gröna tomater till chutney (och marmelad)

Grön tomatmarmelad. i grövre tärningar och lägg dem tillsammans med. häng med. Det var också en hel del som inte hann mogna innan första frosten kom härom natten (nu är det dock varmt igen) så plockade av dem och har hittat en hel del att använda dem till
Gateau, Levain & Grön tomatmarmelad

Gateau, Levain & Grön tomatmarmelad

oxå gott att smaksätta med, en bit färsk ingefära eller för en annan smakton, en vaniljstång. Skär dem i små bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, citronskalochcitronsaft
Röda & gröna tomater

Röda & gröna tomater

ex stekta gröna tomater som är mer än en trevlig film, eller en god syrlig grön tomatmarmelad som smakar underbart tillsammans med färskost och ett riktigt bra surdegsbröd

Tomatmarmelad med ingefära

Tvätta tomaterna och dela i mindre bitar. Skumma väl och fyll på rena burkar. Tillsätt rivet skal och saft av 2 vältvättade citroner. Skala 2-3 bitar färsk ingefäraoch skär i små bitar. Blanda allt i en rymlig gryta och koka på svag värme med lock i 15 minuter. Rör ner 2 kg strösocker och stormkoka utan lock någon minut. Tag av grytan ochoch rör ner 1 flaska Certo. 2 citroner. 2-3 bitar färsk ingefära

Grön tomatmarmelad med ingefära

Så jag plockade in ett kilo och gjorde marmelad på dem tillsammans med lite (eller ganska mycket egentligen…) ingefäraochcitron

Grön tomatmarmelad med ingefära

Vänd burkarna uppochnermedan de kallnar. När konserven kokat färdigt tar man upp någon halv deciliter av lagen i liten pyts och rör ut bensoatet i den

Grön tomatmarmelad

Tag grytan från värmen och rör ner socker ochingefära. Tomater ochcitroner kan också skäras i klyftor och tunna skivor

Tomatmarmelad med sting

Tvätta och skrubba citronerna ordenligt. Riv skalet på dem och undvik att få med det yttersta vita skalet

Läcker tomatmarmelad

Lägg tomaterna tillsammans med vatten, citronskalochcitronsaft i en tjockbottnad kastrull. Rör ner syltsocker och riven ingefära i kastrullen