Tomatmarmelad med chili recept

Äppel- och tomatmarmelad

Äppel- och tomatmarmelad

Lägg äpplen och tomater i en gryta tillsammans med vatten och socker. Kontrollera med ett marmeladprov (text här intill) att massan är lagom tjock

Tomatketchup!

Jag har även gjort kryddstark tomatmarmelad och det blev också jättelyckat. Jag slutade med det för några år sedan när jag märkte att de tog alldeles för stor plats i växthuset och skörden stod inte i proportion till arbetet

De Toren med Prime Wine Group

Efter middagen fick jag även följa med till restaurangen Brasserie Elverket för att testa god champagne, ostron, någon god sort mini paprika/chili och briéost medtomatmarmelad
Tomatmarmelad med hetta

Tomatmarmelad med hetta

Skölj, kärna ur och strimla chilin. 2 röda chilifrukter. Skålla, skala och tärna tomaterna. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter
Kryddig tomatmarmelad

Kryddig tomatmarmelad

Förvara svalt och servera tillsammans med ost eller rostat bröd. Skölj, kärna ur och strimla chilin. 1-2 röda chilifrukter. 1-2 röda chilifrukter

Tomatmarmelad till gåsleversnittarna

Nu senast sattes jag till att börja med på att göra en tomatmarmelad till gåsleversnittarna. Jag säger det ironiskt och med ett leende för jag älskar uppgiften
Gröna tomater till chutney (och marmelad)

Gröna tomater till chutney (och marmelad)

Grön tomatmarmelad. häng med. i grövre tärningar och lägg dem tillsammans med. (Skulle chutneyn kännas för tunn, så kan man med fördel tillsätta lite flytande pektin)

Grön tomatmarmelad med ingefära

Då fräste jag bara några matskedar av marmeladen snabbt tillsammans med rödlök & chili, vilket resulterade i en kryddig och väldigt god chutney som passar perfekt till haloumiostens sälta

Ekologisk maskrosfackla

tomatmarmelad. Blanda tomatsalsan med tomaterna, marmeladen, vitlöken, chilin, schalottenlök. röd chili, hackad

Sylta och safta med nya smaker

Tomatmarmeladmedchili och kanel. Jag piffar gärna till både sylt och saft med smaker som kanel, chili, mynta, ingefära, lime, vaniljstång och stjärnanis