Jag har även gjort kryddstark tomatmarmelad och det blev också jättelyckat. Jag slutade med det för några år sedan när jag märkte att de tog alldeles för stor plats i växthuset och skörden stod inte i proportion till arbetet
Efter middagen fick jag även följa med till restaurangen Brasserie Elverket för att testa god champagne, ostron, någon god sort mini paprika/chili och briéost medtomatmarmelad
Skölj, kärna ur och strimla chilin. 2 röda chilifrukter. Skålla, skala och tärna tomaterna. Blanda allt utom vaniljsockret i en gryta och koka under omrörning i 7-8 minuter
Nu senast sattes jag till att börja med på att göra en tomatmarmelad till gåsleversnittarna. Jag säger det ironiskt och med ett leende för jag älskar uppgiften
Grön tomatmarmelad. häng med. i grövre tärningar och lägg dem tillsammans med. (Skulle chutneyn kännas för tunn, så kan man med fördel tillsätta lite flytande pektin)
Då fräste jag bara några matskedar av marmeladen snabbt tillsammans med rödlök & chili, vilket resulterade i en kryddig och väldigt god chutney som passar perfekt till haloumiostens sälta
Tomatmarmeladmedchili och kanel. Jag piffar gärna till både sylt och saft med smaker som kanel, chili, mynta, ingefära, lime, vaniljstång och stjärnanis