Tomatbröd med färsk basilika recept

Konservera och torka tomater

Konservera och torka tomater

Då vi har delvis gjort tomatbröd(de ugnsrostades först och sedan lades i surdeg), konserverat tomater, ätit tomater till varje måltid och även torkat tomater

Tomatbröd med färsk basilika

Hacka basilikan grovt. Pensla degen med lite olivolja och låt vila i ca 30 minuter. 1 dl färskbasilika. Blanda väl tomatkross, jäst och hälften av mjölet

Saftigt tomatbröd

Sätt in bröden i ugnen och spruta in rikligt med vatten med en blomsterspruta. Hacka de färska örterna

Bruschetta med körsbärstomater

Hacka basilikan och blanda den med tomaterna och olivoljan. Lägg dem i en sil och blanda med saltet. Pressa vitlöken och blanda med oljan, lite salt och nymalen peppar

Timjanstekt lammstek

Tomatbröd. Garnera medfärsk timjan. Gnid in steken med salt och timjan. Basilikaolja. Lägg upp de nygräddade tomatbröden på tallrikar