Smula över jästen. 50 g jäst för söta degar. Värm de krossade tomaterna till ca 37°. Häll mix, fibrex, salt, kryddor, olja och sirap i matberedarens bunke
Smula jästen i en bunke. Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
I Närpes finns en restaurang som heter Lind’s Kök där det här tomatbrödet serveras. 1 kg mogna tomater 1½ dl sirap 1½ dl vatten 50 gram jäst 1 dl russin (vi uteslöt dem eftersom Daniel inte gillar russin i bröd) 1½ msk fänkål 3 dl rågmjöl 14-18 dl vetemjöl (mängden beror på hur saftiga tomaterna är) 2 tsk salt Mixa de oskalade tomaterna i en mixer eller matberedare. Lös upp jästen i ljummet vatten, 37 grader. 50 gram jäst
Smula jästen och lös upp den i vattnet. 50 g jäst. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg
Smula ner jästen i en degbunke. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig. 25 g jäst. 25 g jäst 1 st krossade tomater 1 dl vatten 2 tsk salt 1 msk brödsirap 2 msk flytande margarin 4 dl grahamsmjöl vetemjöl ca 10 dl special Pensling och garnering
Häll i det ljumna vattnet i en bunken tillsammans med Jästen. 50 g jäst. Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt socker och salt och olivolja. De här små tomatbröden är perfekta att baka i små krukor och ha som dekoration på middagsbordet
Smula ner jästen i en degbunke. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig. 25 g jäst. Värm tomatkrosset tillsammans med vatten till fingervärme
Idag har det bakats både vetemjöls och grahamsmjöls frallor och till sist Oliv & Tomatbröd. 50 gr jäst 5 dl vatten 2 msk olivolja 2 msk honung 15-20 st oliver, kärnfria några skivor soltorkade tomater i olja 4 kvistar timjan 2 dl. 50 gr jäst