Tryck ner tomatpuré och fräs en stund till. Tärna auberginen i ganska små tärningar. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Häll över tomaterna och buljongen och låt puttra under lock på svag värme i en kvart. Tärna auberginen, finhacka löken och strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin
Auberginegryta har blivit min favorit. Jag gjorde en gryta på lite rester Det behövs inte mycket i kyl och frys, för att man ska få till en värmande köttgryta
Soltorkade tomater har jag testat från Örneborgs Delikatesser, de har betydligt mindre olja på sig än vanliga soltorkade tomater, vilket känns lite fräschare
Börja med att skära upp zucchini och aubergine i mindre bitar. Gryta med smak från Mellanöstern. Värm upp olivolja i en kastrull och fräs zucchini, aubergine och potatis (plus ev
Det blev en gryta med tomatbas och sedan ett tillbehör med aubergine. Häll på tomaterna, pressa över vitlöken, tillsätt oreganon och den torkade basilikan, salta och peppra och lägg i smöret
Ta bort stekpannan eller grytan från värmen och låt auberginerna kallna i lagen. Blanda alla ingredienser till lagen i en stor stekpanna eller vid gryta