Tom kha gai recept

12 Spara
Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tom kha thale), svamp (tom kha het), fläskkött (tom kha mu) eller tofu (tom kha taohu)
4 Spara
Tom kha gai

Tom kha gai

För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, Tom Kha gai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
4 Spara
Tom kha gai

Tom kha gai

Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen. 3 tomater. 3 tomater
3 Spara
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan. 2 tomater. 2 tomater
3 Spara
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Senast kunde vi inte motstâ, sâ jag bestämde mej för att göra en Tom Kha Gai, en Thailändsk kycklingsoppa
2 Spara
Tom Kha Gai – thailändsk favoritsoppa

Tom Kha Gai – thailändsk favoritsoppa

blomkål, zucchini, paprika, tomat, ris osv). Den här soppen är helt fantastisk. Den är salt och sur och känns otroligt fräsch
1 Spara
Chicken Tom Kha Gai med kokosmjölk och chili

Chicken Tom Kha Gai med kokosmjölk och chili

Halvera körsbärstomaterna. Blanda ner körsbärstomaterna i grytan. 1/2 ask körsbärstomater. 1/2 ask körsbärstomater
1 Spara
Tom kha gai

Tom kha gai

Tom kha gai(2 personer). Lägg i alla ingredierser utom limen, låt koka i ca 3-5 minuter. Tom kha gai(2 personer)
1 Spara
Tom kha gai med räkor

Tom kha gai med räkor

Skiva champinjoner och urkärnade tomater och lägg i soppan tillsammans med scampin. tomater eller 7 körsbärstomater
1 Spara
Tom Kha Gai en het kycklingsoppa

Tom Kha Gai en het kycklingsoppa

En enkel och het soppa med kyckling. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor
0 Spara
Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

Da Matmisjonen skrev om tom kha gai i fjor høst ble jeg umiddelbart betatt. Etter litt googling på tom kha gai-oppskrifter fant jeg ut at det fantes omtrent like mange versjoner som nettsteder, noe som ikke er uvanlig i denne bransjen
0 Spara
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken tunt
0 Spara
Tom kha gai

Tom kha gai

Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tom kha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. Tom kha gai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g
0 Spara
Tom kha gai

Tom kha gai

Skär kycklingköttet i strimlor. Riv eller pressa vitlöken och strimla citrongräset fint. Skär löken i tunna skivor, zucchinin i skivor och auberginen i lagom bitar
0 Spara
Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai var jag sugen på, så Tom kha gai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tom kha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
2 Spara
Tom kha tofu – snabb vegosoppa

Tom kha tofu – snabb vegosoppa

tom kha gai. Middagen står på bordet på 5, max 10 minuter och jag misstänker att receptet är en väldigt förenklad version på en klassisk tom kha-soppa, men lika glad för det är jag. Tom kha tofu (4 port
1 Spara
Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Här har ni min bästa soppa, Tom Kha Gai, men gjord på tofu istället för kyckling. Tom Kha Tofu. Det är något speciellt gott med riktig thailändsk mat
3 Spara
Känner ni Tom?

Känner ni Tom?

Ja, Tom Kha Gai alltså. Tom Kha Gai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite