En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Den här kycklingsoppanmedkokosmjölk eller TomKhaGai som den brukar kallas är en mättande och väldigt smakrik soppa som direkt kvalificerade sig på vår topplista för soppor
Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Sänk värmen och lägg i champinjonerna och tomaterna. Koka kokosmjölkenmed galangaroten, limebladen,. Garnera med färsk koriander 300 g kycklingfiléer. 400 g kokosmjölk. 4 - 6 delade cocktailtomater