Tom kha gai kycklingbuljong recept

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan. 2 tomater. 2 dl kycklingbuljong. 2 tomater 6 dl kokosmjölk. 2 dl kycklingbuljong
Hemmagjord thaimat

Hemmagjord thaimat

Snacka om flax eftersom jag planerat att göra TomKhaGai-soppa, eller kyckling- och kokosnötsoppa, till middag
Tom kha gai

Tom kha gai

Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. Vill ni inte göra såhär så kan man steka ca 200 g kycklingkött i bitar i grytan innan man häller på kokosmjölk och tar kycklingbuljong. 5 dl kycklingbuljong från koket ovan (eller annan buljong). 5 dl kycklingbuljong från koket ovan (eller annan buljong)
Tom kha gai

Tom kha gai

Koka upp kokosmjölken tillsammans med limeblad, chili, fisksås och kycklingbuljongen. Blev så sugen på att laga någon god soppa till kvällen så det fick bli Tomkhagai

Tom Kha Gai

Koka kokosmjölken med galangalrot, kafir limeblad, citrongräs (endast den nedre delen används), räkchilipasta, fisksås, limejuice och kycklingbuljong i några minuter

Tom Kha Gai

Tärna tomat och champinjon i relativt stora bitar och tillsätt. Tärna tomat och champinjon i relativt stora bitar och tillsätt

Tom Kha Gai (kycklingsoppa med ingefära)

5 dl kycklingbuljong. Blanda ingefära, kokosmjölk och buljong i en medelstor gryta och koka upp. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter, rör om då och då