Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan. 2 tomater. 2 dl kycklingbuljong. 2 tomater 6 dl kokosmjölk. 2 dl kycklingbuljong
Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. Vill ni inte göra såhär så kan man steka ca 200 g kycklingkött i bitar i grytan innan man häller på kokosmjölk och tar kycklingbuljong. 5 dl kycklingbuljong från koket ovan (eller annan buljong). 5 dl kycklingbuljong från koket ovan (eller annan buljong)
Koka upp kokosmjölken tillsammans med limeblad, chili, fisksås och kycklingbuljongen. Blev så sugen på att laga någon god soppa till kvällen så det fick bli Tomkhagai
Koka kokosmjölken med galangalrot, kafir limeblad, citrongräs (endast den nedre delen används), räkchilipasta, fisksås, limejuice och kycklingbuljong i några minuter
5 dl kycklingbuljong. Blanda ingefära, kokosmjölk och buljong i en medelstor gryta och koka upp. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter, rör om då och då