Tom kha gai burk recept

Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai & träningstankar

Tomkhagai var jag sugen på, så Tomkhagai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkhagai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
Tom kha gai

Tom kha gai

Tillsätt kokosmjölk, vatten (skölj gärna ur kokosmjölksburken med vattnet), fond, fisksås, sambal. För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Chicken Tom Kha Gai med kokosmjölk och chili

Chicken Tom Kha Gai med kokosmjölk och chili

Halvera körsbärstomaterna. Blanda ner körsbärstomaterna i grytan. 1 burk kokosmjölk (250 ml). 1/2 ask körsbärstomater. 1 burk kokosmjölk (250 ml). 1/2 rödlök 1/2 ask körsbärstomater
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Senast kunde vi inte motstâ, sâ jag bestämde mej för att göra en TomKhaGai, en Thailändsk kycklingsoppa
Tetyanas Tom kha gai

Tetyanas Tom kha gai

1 kycklingbröst 1 schalottenlök 3 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 3 citrongrässtjälkar 5 cm galangal jordnötsolja, till stekning 5-6 limeblad 1 kruka färsk koriander 0,5 l kycklingfond 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 150 g svamp, t ex öronsvamp 3 msk fisksås 2 limefrukter strösocker
Tom kha gai

Tom kha gai

Tomkhagai(2 personer). 1 st burk kokosmjölk. Lägg i alla ingredierser utom limen, låt koka i ca 3-5 minuter. 1 st burk kokosmjölk
Tom kha tofu – snabb vegosoppa

Tom kha tofu – snabb vegosoppa

tomkhagai. Middagen står på bordet på 5, max 10 minuter och jag misstänker att receptet är en väldigt förenklad version på en klassisk tomkha-soppa, men lika glad för det är jag. Tomkha tofu (4 port. 1 burk kokosmjölk, ca 400 g. 1 burk kokosmjölk, ca 400 g 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. TomKha Tofu. 1 burk kokosmjölk. 1 burk vattenkastanjer. 1 burk kokosmjölk. 1 burk vattenkastanjer
Känner ni Tom?

Känner ni Tom?

Ja, TomKhaGai alltså. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. 1 burk kokosmjölk (400 ml)
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

 Koriander, färskTILLAGNINGBlanda TomKha soupmix, kokosmjölk och vatten. Tillsätt tomat och champinjoner innan servering
Hemmagjord thaimat

Hemmagjord thaimat

Snacka om flax eftersom jag planerat att göra TomKhaGai-soppa, eller kyckling- och kokosnötsoppa, till middag
Inte samma smakpallett

Inte samma smakpallett

På vägen hem svängde jag in på ett thailändskt deli och köpte ingredienser till min favoritsoppa TomKhaGai
Chicken broth, check!

Chicken broth, check!

Köttet använde jag sedan i en TomKhaGai gryta och skroven sparade jag till buljongen. Sedan var det bara till att sila bort ben och grönsaker och hälla upp buljongen i väl rengjorda glasburkar
Tom kha gai

Tom kha gai

Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

Om man vill kan man spara det kokta kycklingköttet i en burk i kylen och buljongen i en annan burk, då går det snabbt och lätt att laga soppan senare
Tom kha gai

Tom kha gai

2 burkar kokosmjölk (à 400 ml). 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 röd chili. 1 stjälk citrongräs. ca 2 cm färsk ingefära
Tom Kha Gai med veggobollar

Tom Kha Gai med veggobollar

1 burk kokosmjölk. 1 burk kokosmjölk. TomKhaGai med veggobollar. Postad av Anna Jensen. Ingredienser. 1 gul lök, hackad