Häll därefter på kokosmjölk samt buljong och låt sjuda upp. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan
Ja, TomKhaGai alltså. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. Slå i kokosmjölk, buljong, limeskal, limeblad, ingefära och fisksås och låt det koka ca 15 minuter
Köttet använde jag sedan i en TomKhaGai gryta och skroven sparade jag till buljongen. Men innan dess kom jag äntligen till skott och tog tag i något som jag velat göra en längre tid – hemmalagad buljong
Koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Sila buljongen och häll den över kycklinglårfiléerna. Tillsätt haricots verts och tomater. Koka tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk i 5–10 minuter. 2 st tomat(er). 2 st hönsbuljongtärning(ar) , eller 3 msk fond
Koka upp kokosmjölk, vatten, socker och buljong tillsammans med citrongräset. 1 hönsbuljongtärning. Krossa citrongräset (banka på det med ett knivskaft) för att frigöra smaken ordentligt
Blanda ingefära, kokosmjölk och buljong i en medelstor gryta och koka upp. 5 dl kycklingbuljong. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter, rör om då och då