Tom kha gai buljong recept

Tom kha gai

Tom kha gai

Blanda buljong, kokosmjölk, fisksås och limesaft i en stor kastrull. Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna

Tom Kha Gai

Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Häll därefter på kokosmjölk samt buljong och låt sjuda upp. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan
Tom kha gai

Tom kha gai

Koka upp kokosmjölk och buljong. Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen
Tom kha tofu – snabb vegosoppa

Tom kha tofu – snabb vegosoppa

tomkhagai. Bäst är den mjuka purjolöken i den heta buljongen med kokosmjölk… Mums för själen och frusna, trötta kroppar
Känner ni Tom?

Känner ni Tom?

Ja, TomKhaGai alltså. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. Slå i kokosmjölk, buljong, limeskal, limeblad, ingefära och fisksås och låt det koka ca 15 minuter
Hemmagjord thaimat

Hemmagjord thaimat

Snacka om flax eftersom jag planerat att göra TomKhaGai-soppa, eller kyckling- och kokosnötsoppa, till middag
Chicken broth, check!

Chicken broth, check!

Köttet använde jag sedan i en TomKhaGai gryta och skroven sparade jag till buljongen. Men innan dess kom jag äntligen till skott och tog tag i något som jag velat göra en längre tid – hemmalagad buljong
Tom kha gai

Tom kha gai

Koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai

Tom kha gai

Sila buljongen och häll den över kycklinglårfiléerna. Tillsätt haricots verts och tomater. Koka tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk i 5–10 minuter. 2 st tomat(er). 2 st hönsbuljongtärning(ar) , eller 3 msk fond

Tom Kha Gai

Koka upp kokosmjölk, vatten, socker och buljong tillsammans med citrongräset. 1 hönsbuljongtärning. Krossa citrongräset (banka på det med ett knivskaft) för att frigöra smaken ordentligt

Tom Kha Gai (kycklingsoppa med ingefära)

Blanda ingefära, kokosmjölk och buljong i en medelstor gryta och koka upp. 5 dl kycklingbuljong. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter, rör om då och då