Tom ka gai recept

Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Min favoritsoppa är en thailändsk kycklingsoppa som heter TomKaGai. Jag har gjort tomatsoppa. Jag brukar modifiera receptet lite eftersom att jag sällan har citrongräs hemma och när jag väl köper det så är det dyrt och blir alltid över, samt lite andra småsaker som hjälper att göra det lite billigare och enklare
Tom ka gai - kyckling i kokosmjölk

Tom ka gai - kyckling i kokosmjölk

Tomkagai. Halvera körsbärstomaterna. Blanda buljong och kokosmjölk i en stor kastrull. Tillsätt champinjoner och tomater och låt kycklingsoppan sjuda i ytterligare någon minut
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa

4 400 ml kokosmjölk 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk hackade limeblad 2 citrongräs 4 kycklingfiléer 125 g champinjoner 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära flingsalt med jod 1 lime Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Tom ka gai - Thailändsk kycklingsoppa på svenska

Tom ka gai - Thailändsk kycklingsoppa på svenska

Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tomkagai - en riktigt het kycklingsoppa
Tom ka gai

Tom ka gai

Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
Tom ka gai blev torsdagssoppan

Tom ka gai blev torsdagssoppan

Här kommer Lilltäppans variant på Tomkagai. (Jag är saltoman, men tänk på att även fisksåsen ger sälta
Tom ka Gai

Tom ka Gai

4 citrongräs 1 röd chilifrukt 5 limeblad 100 g färsk ingefära 1 l kokosgrädde 80 g äggula 120 g strösocker salt 1-2 limefrukt 500 g mangopuré 500 g passionsfruktspuré 2 gelatinblad
Tom ka gai - kyckling i kokosmjölk

Tom ka gai - kyckling i kokosmjölk

Tomkagai2 kycklingfiléer 150 g champinjoner 16 g körsbärstomater 3 citrongräs (endast den vita delen) 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 8 dl hönsbuljong 8 dl kokosmjölk 1 msk färsk galangal, riven (eller ingefära) 5 limeblad 250 g äggnudlar 2 msk fisksås 0,5 dl limejuice, färskpressad [1-2 lime] 1 kruka koriander 1 limefrukt, i klyftor ev chilifrukt, till garnering
Tom ka gai med nudlar

Tom ka gai med nudlar

Hösten är helt klart på ingång även om sommaren varit härligt envis denna vecka. Smaka av med mer chili om du önskar mer hetta i soppan
Kycklingsoppa Tom Ka Gai

Kycklingsoppa Tom Ka Gai

Häll en halv liter vatten i den ena kastrullen och sätt den på plattan på medelstark värme. Lägg i buljongtärningen och koka upp
Sopptider

Sopptider

Min variant på Tomkagai. Jag tog en större kastrull och hällde ner kokosmjölken och tillsatte Tom yum pastan
Äpplen och litet förspel på hösten

Äpplen och litet förspel på hösten

Wilmas absoluta favorit är kokosmjölkssoppa, TomKaGai. Strimla kycklingfile, halvera tomater, dela champinjoner, krossa och strimla citrongräs, kärna ur och strimla chili, skiva salladslök

Planering vecka 1

Tomkagai med blomkålsris/nudlar. (köttfärs, tortilla, sallad, paprika, gurka, majs, lök, salsa, oliver, ost, vitlökssås, tortilla)
Tom Ka Gai Soppa - Maria Style

Tom Ka Gai Soppa - Maria Style

Denna goda soppa kan man nog laga på lite olika sätt. När vi var i Thailand smakade den lite olika beroende på var man beställde den

Tom Ka Gai

Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda

Tom ka gai

Skala och skiva löken och hacka limebladen. Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeblad (eller rivet limeskal), citrongräs och galangarot (ingefära)

Tom ka gai

Koka upp grädden och kokosflingorna. Smält smöret i en kastrull och fräs kyckling, chili, vitlök, ingefära och champinjoner utan att det tar färg

Tom Ka Gai Thailändsk soppa

Koka upp buljong och kokosmjölk med den bankade citrongräset och limebladen. Skala och riv ingefära. Smaka av med fisksås till lagom sälta