Min favoritsoppa är en thailändsk kycklingsoppa som heter TomKaGai. Jag har gjort tomatsoppa. Jag brukar modifiera receptet lite eftersom att jag sällan har citrongräs hemma och när jag väl köper det så är det dyrt och blir alltid över, samt lite andra småsaker som hjälper att göra det lite billigare och enklare
Tomkagai. Halvera körsbärstomaterna. Blanda buljong och kokosmjölk i en stor kastrull. Tillsätt champinjoner och tomater och låt kycklingsoppan sjuda i ytterligare någon minut
Visserligen har jag aldrig varit i Thailand, aldrig ätit på thai men jag har ändå gett mig på en tolkning av en av Thailands populäraste rätter - Tomkagai - en riktigt het kycklingsoppa
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda
4 citrongräs 1 röd chilifrukt 5 limeblad 100 g färsk ingefära 1 l kokosgrädde 80 g äggula 120 g strösocker salt 1-2 limefrukt 500 g mangopuré 500 g passionsfruktspuré 2 gelatinblad
Wilmas absoluta favorit är kokosmjölkssoppa, TomKaGai. Strimla kycklingfile, halvera tomater, dela champinjoner, krossa och strimla citrongräs, kärna ur och strimla chili, skiva salladslök
Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen. Koka upp kokosmjölken. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda