Trött, förkyld och vädret är tråkigt. Men det är lördag och det är ju aldrig fel. Idag åker vi till Valliden och ska fortsätta bygga på husvagnsgaraget
Separera gula och vita, placera äggulan i skalet på toasten. För 4- pers. 250 g oxfilé1 finhackad rödlök1 knippe gräslök, finhackad120 g löjromsalt och svartpeppar ur kvarn4 ägg
Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Har sparat lite på detta lyxiga receptet. men nu hade jag både fått in extra pengar och hade gäster, så då passade det perfekt
Toastbröd. Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptPelle Jansson med färskoströra och handskalade räkor. Skär bort kanterna på toastbrödet och stek i smör på medelvärme
Det bjöds på en riktigt god förrät (toast skagen), en pangmiddag som bara smälte i munnen (grillad renfilé med grillad sparris, grönsallad, rödvinssås och potatisgratäng) och avslutades med en söt men lätt efterrätt (vaniljpannacotta med hallon och blåbär)
toast med rödbetsröra och chevré. Vi har haft långhelg den här veckan eftersom Pelle var ledig i fredags, så den här helgen har varit lite extra härlig med mycket familjetid
Mest känd idag är han kanske för att ha gett upphov till Janssons frestelse och toastPelle Janzon. Hur det är med frestelsen vet man alltså inte riktigt, men toasten är definitivt ”hans”
>> Världens bästa fredagsmys – toast med ädelost, päron, valnötter och honung. På alla hjärtans dag blev jag bortskämd med en trerätters middag som Pelle lagat och i mitten på månaden tillbringade jag en helg i Torsby med energipåfyllning och massa mys