Tjocka revbensspjäll i ugn recept

Tjocka revbensspjäll i ugn

Tjocka revbensspjäll i ugn

Tjocka revbensspjäll i ugn, det är klassisk svensk husmanskost som kan serveras med många tillbehör eller som en av flera smårätter på en buffé. Om du hakar på senaste slow food trenden och lagar rätten på låg temperatur kommer köttet att bli mört och lossna lätt från benen för att sedan smälta i din mun. Hur det ska smaka bestämmer du själv. Bara fantasin sätter gränserna. Ta köttet ur ugnen ett par gånger och pensla det med en glace där dina favoritkryddor ingår. Har du tid så rekommenderar vi att du marinerar spjällen över natten.

Traditionell rätt för fest och vardag

Dina gäster kommer garanterat att bli glada om du bjuder på tjocka revbensspjäll i ugn. En traditionell och lite rustik rätt som blivit populär igen på senare år. Revbensspjäll är riktig frossarmat som "lagar sig själv" i ugnen och som inte gräver hål i din plånbok eftersom det är en förhållandevis billig styckningsdetalj från grisen. Jämfört med tunna revbensspjäll får du lite mer kött för pengarna och tjocka revbensspjäll i ugn passar bra som huvudrätt eftersom det är mycket mat mellan benen. Du kan servera dem tillsammans med t.ex. en rotfruktsgratäng och sås på skyn från ugnen med lite vin och en skvätt grädde. Det här är också en rätt som många förknippar med julbord och påskbuffé. Prova gärna lite exotiska men läckra varianter - t.ex. honungsglaserade tjocka revbensspjäll med sesamfrön. Det är en klassiker från det koreanska köket som passar bra ihop med t.ex en lättlagad svarta bönorröra och sallad med lök, tomat, och koriander.

Laga Tjocka revbensspjäll i ugn

Tjocka revbensspjäll i ugn kan vara mycket enkelt att laga. På med lite kryddor och olja sedan skjuts in i ugnen. Men precis som med t.ex. kalops, en annan svensk husmansklassiker, kan du imponera på dem du bjudit till bordet och ge dem en storslagen smakupplevelse genom att pyssla om köttet och ge det lite extra kärlek. Det är först och främst två saker du ska tänka på för att få riktigt saftiga, möra och smakrika revbensspjäll. Kryddning och tillagningstid! Köttet blir mörare om det får vara länge i ugnen. Vill du få till en krispig yta höjer du temperaturen och ställer in ugnen på grill under de sista fem minutrarna. Här på myTaste hittar du många tips på kryddning av tjocka revbensspjäll i ugn. Kanske vill du låta dem ta smak av årstiden eller av kryddor typiska för ett annat land. Leta upp ett recept på mexikanska revbensspjäll och servera med salsa!

Sökförslag och sidor