Tjockarevben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjockarevbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Men denna gången blev det revbensspjäll - tjockarevben som lagades på låg temp i ugnen. Själv brukar jag aldrig koka mina revben innan jag sätter dem i ugnen då jag tycker det blir bra om man kör dem länge på låg temp
1 kg tjockarevben, sågade. Gnid eller pensla in revbenen med alla ingredienser, kör i ugn i en djup ugnsform på 150°C i 4-6 timmar, vänd reven en gång i halvtimmen och ös den regelbundet med vätskan i formen. 1 kg tjockarevben, sågade
Köttet var klart i ugnen och locket plockades av. Tjockarevben från gris är ju helt fantastiskt gott och då det är mycket kött på dem finns det bra möjligheter att späcka dem med olika delikatesser från fantasins värld
Lägg på plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Just nu har det varit bra priser på tjockarevben på Coop, så förra helgen testade vi att långkoka och sedan grilla revbenen
Tjockarevben. Grädda i ugnen på 175-200 grader ca 1½ timme. Blanda ingredienserna till lagen i en stor form och rör runt ordentligt, lägg köttet med ena sidan ner i formen
Lyft upp revbenen och låt dom rinna av, dela dom i mindre bitar och lägg i ugnsfast form. Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
Skär revbenen i bitar. Sätt ugnen på 175°C. Baka i ugnen i 15 minuter. Baka i ugnen i 10 minuter. Pensla revbenen och tillaga i ugnen i 30 minuter. 2 kg tjockarevben