Tjocka revben ugn äppelmos recept

Porter- och sirapsspjäll

Porter- och sirapsspjäll

Gnid in revbenen runt om med salt. Lägg i en ugnssäker form. Ev äppelmos till servering. Ta ut och skär revbenen i portionsbitar

Tjocka revben - Julens kanske godaste rester!

Använd en rymlig ugnsform och lägg ner revbenen. Ett lite matigare tips är att värma dom i en god skysås, servera med äppelmos & kokt potatis… En riktig husmansklassiker

Farmor Ingers revbensspjäll

Servera gärna med potatis, sallad och äppelmos. Lägg revbenen i en gryta och häll på. 1 kg tjockarevbensspjäll, delas i bitar och brynes lätt. Sätt ugnen på 150°. Lägg dem i en ugnssäker form och stek med bensidan upp mitt i ugnen ca 1 1/4 timme. 1 kg tjockarevbensspjäll

Glaserade revbensspjäll

Låt rinna av och lägg sedan i en ugnsfast form eller långpanna. Revben tycker jag är bland det godaste på julbordet men vi gör dem året runt och då serverar jag dem med potatis, sås, gröna ärtor och äppelmos