Kolla innertemperaturen i köttet. Närmare bestämt en tjälknöl på ren. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Recept på Tjälknöl. Min bror sade att tjälknöl kan bli som leverpastej, om man använder rådjurskött, men det blev inte min tjälknöl som jag lagade på rådjur en gång
Kolla innertemperaturen i köttet. I veckan lagade jag till världens godaste tjälknöl. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Kolla innertemperaturen i köttet. I helgen köpte jag hem en fin (ja, och dyr…) bit älgstek som jag gjorde tjälknul av och som serverades till middag ikväll
I vanliga fall gör man ju tjälknöl på djupfryst kött, men i det här receptet använder du tinat kött. Låt steken gå i ugnen på 70 grader till en innertemperatur på 60 grader. 1 st älgstek , (eller stek från annat djur), ca 2 kg
Den klassiska norrländska tjälknölen når nya himmelska höjder. Monicas marinerade tjälknöl. 1 st fryst älgstek av tex. Lägg in den frusna älgsteken i ugnen på 80 grader. Sätt i en termometer när det är möjligt och låt den ligga i ugnen till en innertemperatur av 60 grader. /Maria 1 st fryst älgstek
Surdegsbröd (en vecka) , laxcarpaccio (tre dygn) och tjälknöl (fyra dygn) men eftersom det varit påskledigt, så har jag haft lite mer tid än vanligt att “svänga” ihop några goda maträtter som passat för påskpicknickar och balkongmiddagar