Tjälknöl fransyska recept

1 Spara

Tjälknöl

Tjälknöl med ångande heta brysselkål. Tjälknöl (8 personer). 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska. 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska
218 Spara

Tjälknöl av fransyska

Men med en fransyska av nöt går det alldeles utmärkt också. ca 1 kg djupfryst fransyska av nöt ----------Marinad---------- 2 ½ dl vatten 3/4 dl salt 2 tsk socker 2 tsk krossade svartpepparkorn 2 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin
13 Spara

Tjälknöl

Jag tog en bit fransyska som jag köpt för just detta ändamål, lade den djupfryst(obs. I lördags serverade jag en tjälknöl som fått svettas i 80 graders ugnsvärme i tolv timmar
7 Spara

Tjälknöl

Lägg den frysta fransyskan i en ugnssäker form. 800 g fryst fransyska. 4 portioner. Ingredienser. 800 g fryst fransyska
6 Spara

Tjälknöl

fransyska. Ugn. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar
3 Spara

Tjälknöl II

1 1/2 kg fryst nöt- eller älgkött, t ex innanlår, rostbiff eller fransyska. 1.  Lägg det frysta köttet otinat i en eldfast form och ställ det i nedre delen av 100° varm ugn ca 2-3 timmar så att köttet tinar
Sökförslag och sidor