Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Jag tog en bit fransyska som jag köpt för just detta ändamål, lade den djupfryst(obs. I lördags serverade jag en tjälknöl som fått svettas i 80 graders ugnsvärme i tolv timmar
stektermometer. Tjälknöl. Den som inte vill ha tjälknöl kan ta varmrökt lax till potatissalladen. En bit fransyska eller annan stek, cirka 1,5 kg smör till stekningBryn steken på alla sidor i en het stekpanna med smöret, ställ sedan
När den tinat upp tillräckligt - typ efter 3-4 timmar så kan man sätta in en kötttermometer i den tjockaste delen. 1 kg fransyska av hjort eller liknande kött
fransyska. Stick sedan in en kötttermometer i den tjockaste delen. Ugn. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar
Tjälknöl var det mycket länge sedan jag gjorde men blev påmind av en kollega om hur enkelt det är. 1 djupfryst stek, typ fransyska eller vilt av något slagSätt ugnen på 90 grader