Tjälknöl fransyska utan termometer recept

Tjälknöl

Tjälknöl

Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Tjälknöl

Tjälknöl

Tjälknöl med ångande heta brysselkål. Tjälknöl (8 personer). 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska. 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag tog en bit fransyska som jag köpt för just detta ändamål, lade den djupfryst(obs. I lördags serverade jag en tjälknöl som fått svettas i 80 graders ugnsvärme i tolv timmar
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg den frysta fransyskan i en ugnssäker form. 800 g fryst fransyska. 4 portioner. Ingredienser. Lag. 1 l vatten
Tjälknöl

Tjälknöl

Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog

Tjälknöl

fransyska. Stick sedan in en kötttermometer i den tjockaste delen. Ugn. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar

Tjälknöl

Förbered lagen genom att koka upp samtliga ingredienser, låt den kallna över natten (då tjälknölen är i ugnen)

Tjälknöl

Tjälknöl var det mycket länge sedan jag gjorde men blev påmind av en kollega om hur enkelt det är. 1 djupfryst stek, typ fransyska eller vilt av något slagSätt ugnen på 90 grader