Fläskstek. Krydda fläsksteken på ovansidan. Idag var en bister dag (här) och lika bistert var det att fläsksteken var -20 grader kall. Inte som tjälknöl, på låg värme (här), utan på 200 grader direkt, som vanligt (här). 5-8 kr per portion beroende på inköpspris (jag köpte min benfria fläskstek för 29 kr/kg. Svensk, hel, djupfryst, benfri fläskstek, ca 1 kg (tänk på att danskt kött ofta innehåller antibiotika – vi stödjer de svenska bönderna. Fläsksteken är klar efter 4 timmar, men kan utan problem stå ytterligare en timme. 5-8 kr per portion beroende på inköpspris (jag köpte min benfria fläskstek för 29 kr/kg
Nästa gång jag gör tjälknöl ska jag göra smörrebröd a la Sverige med tjälknöl. Smörrebröd kan varieras i det oändliga, räkor, sill, friterad rödspetta, fläskstek, kyckling, rostbiff etc
Tjälknöl har ni säkert hört talas om. Jag valde en rätt så stor bit (2kg) fläskstek jag hade i frysen. Fläsksteken har fått gå i ugnen i flera timmer och innertemp är nu 70 grader