Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Och tjälknulen, och älgfilén, och kalopsen, och-…. Vilka barndomsminnen i mitt kök idag. Vi bodde i Jämtland under tio år när jag var liten och jag har spenderat de flesta somrar i min barndom uppe hos vår Jämtländska släkt i Börtnan
200 g tjälknul, med stekt vitkål och philadelphia. 200 g tjälknul, med stekt vitkål och philadelphia. Nu har det hänt, jag passade på att hoppa på tåget när två av mina bästa vänner körde igång ett tremånaders kostschema - dock inte riktigt lika superkontrollerat riktigt
Jag skulle testa tjälknul och sedan skall jag testa att röka något bröst också. Tjälknul. Plockade ner ett par Kanadagäss och en grågås i vintras ovanför hustaket
Den här gången föll valet på Tjälknul eller Tjälknöl, hur uttalar ni det. God sen måndagskväll på er. Här har man jobbat och stått i idag för att imorgon ha förmånen att få vara ledig med småttingarna imorgon