Tiramisutårta recept

Lättgjord tiramisutårta

Lättgjord tiramisutårta

Sätt ugnen på 175 grader. Botten. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulvret
Tiramisutårta

Tiramisutårta

I sommar tillbringade vi en dryg vecka i Italien. Först ett par dagar i Rom och sedan hade vi hyrt ett helt magiskt hus på en vingård i Toscana
Tiramisutårta

Tiramisutårta

Lägg tiramisutårtan i kylen i några timmar. Värm ugnen till 175ºC. Smöra och bröa en tårtform om 26 cm i diameter
Tiramisutårta

Tiramisutårta

Botten. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Ta upp det och låt det smälta i det heta kaffet. Tillsätt konjak
Tiramisútårta

Tiramisútårta

Här kommer det utlovade receptet på den underbara Tiramisútårtan jag gjorde i helgen. Stora delar av receptet har jag lånat ifrån den fantastiska Lomelina, gå gärna in på hennes sida och ta del av magiska bilder och bakverk
Tiramisùtårta med mandel och amaretto

Tiramisùtårta med mandel och amaretto

Rosta mandelspånen i en torr och het panna. Låt kallna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vänd ner mascarpone och citronskal
Tiramisùtårta med bär

Tiramisùtårta med bär

Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Vispa ihop äggulor och florsocker. Klicka i mascarpone och rör till en jämn smet och blanda i chokladen
Tiramisutårta

Tiramisutårta

En av mina favoritdesserer är tiramisu, här i en tårtvariant som man fryser. Hittade receptet i en tidning
Tiramisutårta

Tiramisutårta

När vi kom dit för att fira bjöd han på den mest gudomligt goda Tiramisutårtan. Foto. Karin / bevemyrs blogg
Tiramisutårta

Tiramisutårta

1. Botten. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama ur det och låt det smälta i det heta kaffet
Tiramisútårta

Tiramisútårta

Imorgon är det en mycket speciell dag. Då har jag och min fästman nämligen varit tillsammans i tre år. Sådant passerar mig inte obemärkt förbi och speciellt inte då en av mina hobbys är tårttillverkning