Den blir bara godare av att stå ett tag, tiramisun kan även förberedas dagen innan. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet
Min allra första Tiramisu men absolut inte sista. Min Tiramisu smakade väldigt mycket kaffe och som följd av för lång doppning blev kexen också väldigt mjuka så desserten blev något lite för lös för att vara perfekt
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vispa äggulorna,sockret och vaniljsockret poröst. Vispa lätt upp mascarponen och vänd ner i äggsmeten. Ta fram dina glas och doppa kexen i kaffet och spriten
Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht. Tiramisu. Relaterade Tiramisu med rabarber och jordgubbar smakar extra somrigt och fräscht
2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller 150 g kvarg 10% och 2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller 1,5 dl vatten och 4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
När du gjort det, rör ihop skummet med äggulan och mascarponen du precis vispat ihop (använd i elvisp till det här momentet, utan en sked eller liknande)
Att cupcaken skulle vara alkoholfri. Igår när jag satt och brainstormade idéer för nya receptvarianter så tänkte jag att det skulle vara roligt att göra tiramisu i cupcake-format