Tips på förrätt tapenade recept

Spansk tapenade av svarta oliver, en förbluffande medelhavsmat smaksensation!

Spansk tapenade av svarta oliver, en förbluffande medelhavsmat smaksensation!

Tips. Det finns många recept om tapenade Internet men jag brukar göra detta spanskt recept som kommer från Almería (söder / ost om Andalusien), när har jag inte så mycket tid för att laga mat även den olivröran är perfekt för att servera som en tapa tillsammans med rostade brödbitar, skinka, hårdost och pan tumaca
Pan tumaca, en tomatröra serverat på bröd

Pan tumaca, en tomatröra serverat på bröd

Tips. Även om kan man för övrigt också serveras denna tapa som förrätt vid en lunch eller middag. Vi brukar ofta tillaga den enkel rätten och spansk tapenade, även hemma i Sverige och avnjuta den under långa, härliga helgfrukostar – inte sällan toppad med lite spansk iberisk skinka eller hårdost
Italiensk bloggfest

Italiensk bloggfest

Hur som helst, till denna festen fick jag lite hjälp med tips från min italienska granne. Det var kul att bjuda en kyckling rätt, eftersom många förväntar sig pizza eller pasta när man pratar om italiensk mat

Lördagskänsla

Nja, jag hittade maten själv (som mormor ungefär), men ni kan få lite tips om ni vill göra något liknande själva
En till nyårsmeny

En till nyårsmeny

För dig som vill sätta ihop egen meny men behöver tips har jag inlägg massa förrätter uppe om du scrollar ner två inlägg