Ta ut rostbiffen i god tid så att den inte är kylskåpskall vid tillagningen. Lägg alu-folie i en ugnsfast form, formen ska inte vara större än att rostbiffen och smålöken får plats
Innan tillagningen fick den marinera ett par timmar i kryddblandningen för att bli riktigt smakrik. Rostbiff och potatisgratäng – det tycker jag är riktig fredagsmat
TILLAGNING. 400 g hel rostbiff. Börja med att sätta på ugnen på 140 grader, ta fram en ugnsform och lägg upp rostbiffen – krydda köttet med valfria kryddor, jag använde. D Men det tog ca 50 minuter, tänk på att tillagningstiden varierar beroende på köttets storlek. 400 g hel rostbiff
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
1 kg färsk hel rostbiff. Blanda ihop marinaden i en påse. Lägg i köttet och låt marinera ca 3 dygn. Torka av marinaden och gnid in köttet med salt och peppar
Tag ut köttet ur kylen ett par timmar före tillagning så det blir rumstempererat. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Ett helt moment i tillagningen försvinner om du i stället köper färdig, fryst smördeg. Du kan också baka in resterna av söndagssteken eller en bit rostbiff
Slå lite vatten i botten på ugnsformen så det inte blir att osa bränt under tillagningen. Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform