Innan tillagningen fick den marinera ett par timmar i kryddblandningen för att bli riktigt smakrik. Grilla köttet på känn eller använd en kötttermometer
TILLAGNING. 400 g hel rostbiff. Börja med att sätta på ugnen på 140 grader, ta fram en ugnsform och lägg upp rostbiffen – krydda köttet med valfria kryddor, jag använde. Ställ sedan in köttet i ugnen tills det blir mellan 55-65 grader – Ja, jag har köpt en kötttermometer. D Men det tog ca 50 minuter, tänk på att tillagningstiden varierar beroende på köttets storlek. 400 g hel rostbiff
Tillagning. 1. Dressingen. Lägg vitlök och ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna. 2. Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja
Tag ut köttet ur kylen ett par timmar före tillagning så det blir rumstempererat. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Ett helt moment i tillagningen försvinner om du i stället köper färdig, fryst smördeg. Du kan också baka in resterna av söndagssteken eller en bit rostbiff
Slå lite vatten i botten på ugnsformen så det inte blir att osa bränt under tillagningen. Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform
Tillagning. 1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt. Stick en ugnstermometer mitt i köttet, ställ in mitt i ugnen på 125 grader och låt den stå inne tills innertemperaturen nått 70 grader. 1 kg innanlår, fransyska, rostbiff eller annan stek från gris eller vilt
TILLAGNING. Med potatis, sötpotatis, rödbetor och rostbiff. rostbiff i bit (hur stor avgör du själv). Stek upp potatisen på hög värme, tillsätt skivad gul lök och därefter rostbiffen uppskuren i bitar
Servera med rostad vitlökssås, äpplen och lök från tillagningen, pressgurka samt kokt potatis. Kalvstek är kalvens motsvarighet till nötstek och rostbiff
Vilket kött man väljer är en smaksak, rostbiff och ryggbiff är utmärkt. Fetthalt innan tillagning i burgare med enbart rostbiff/ryggbiff blir runt 10-12 procent lite beroende på baconets fetthalt. Fetthalt innan tillagning i burgare med 50/50 rostbiff/ryggbiff och nötfärs 10% blir ca 12-14 procent lite beroende på baconets fetthalt