Stick in termometern i den tjockaste delen av köttet och välj önskad tillagningstemperatur. Bind sedan köttet så det blir jämn och fin bit, då fördelas värmen jämnt i köttet vid tillagning
TILLAGNING. p Varje gång jag får frågan vad för typ av film jag vill se är svaret alltid detsamma. Skär sedan upp fänkålen och päronet och lägg upp allt på en ugnsplåt – krydda med salt och cayennepeppar
TILLAGNING. Vanligtvis innebär helgmat en hälsosam variation av pizza, hamburgare eller tacos. Den här gången serverad med två feta skivor stekt rostbiff
Bryn köttet runtom i en stekpanna så stannar köttsaften i köttbiten under tillagningen. Jag kryddade en bit nötinnanlår (ju större, desto saftigare) med litet av varje
Torka av marinaden och gnid in köttet med salt och peppar. Lägg det i en lagom stor ugnsform. Stick i en köttermometer i den tjockaste delen av köttbiten och ställ in i nedre delen avugnen på 125 grader. 1 kg färsk hel rostbiff
Skala löken, men låt den vara hel under tillagningen. För ett tag sedan skrev vi om hur vi serverade rostbiff och potatisgratäng när familjen Persson var här på middag (här kan du läsa om det)
Tag ut köttet ur kylen ett par timmar före tillagning så det blir rumstempererat. Rulla köttet i grovmald svartpeppar och stek i ugn tills innertemperaturen
Ett helt moment i tillagningen försvinner om du i stället köper färdig, fryst smördeg. Du kan också baka in resterna av söndagssteken eller en bit rostbiff
Tillagning. Har du en marinator i ditt kök så passa på att använda dej av den och spruta in marinaden lite varstans i köttbiten innan du lägger den i marinaden, har du ingen så hoppar du helt sonika över det steget och går vidare i receptet
Detta för en jämnare värmefördelning under tillagning. Jag brukar inte avge nyårslöften men för kommande år känns det både roligt, utmanade, enkelt och miljösmart och faktiskt ett löfte jag gladeligen kommer kunna hålla