Du väljer tillagning på köttet, men vi brukar oftast välja grillen eller grillpanna. Tillsätt buljongtärning, smaka av med fransk senap, vin och lite svartpeppar
Lammkotletter med bön/chiliröra och coleslaw ♥1. Lite tomatpure 1 msk Liquid smoke av valfritt märke eller smoked paprika Butterbeans/bondibeans/vitabönor eller dom du tycker om 1/2 gul lök. 1 tsk majonnäs ( valfritt ) salt och peppar Tillagning. 1 msk Liquid smoke av valfritt märke eller smoked paprika Butterbeans/bondibeans/vitabönor eller dom du tycker om. 1 tsk majonnäs ( valfritt ) salt och peppar Tillagning
Efter tillagning och middagsätning var det inte bara plånboken som var glad utan även min mage. Torka avlammkotletterna med hushållspapper och krydda med salt, peppar och timjan (samt andra örter efter smak)
Vända ett par gånger och salta på lite mer under tillagningen. Idag fiskades det sista av förra lammet upp ur den kalla guldgruvan, vilket visade sig vara några dubbla kotletter, tillsammans med lite Karl-Johan från ifjol
Ta fram köttet i en timme innan tillagning så köttet hinner få upp temperaturen lite. Satsa på bra råvaror, gå till en saluhall för att få riktigt goda färska lammkotletter med benen kvar, fetaost av bra kvalitet och en vällagrad västerbottensost