Alltså kanske inte låter som någon speciellt men den rökta smaken gör så himla mycket och om man tillagar den på rätt sätt så blir det helt fantastiskt
Produkterna som lanseras är långkokt hjortkött, långkokt älgkött och långkokt renkött. Det långkokta viltköttet är varsamt tillagat med spännande kryddor på låg värme i ca 20 timmar
Bred över creme fraiche och toppa med pumpa, strimlat rökt renkött och smulad fetaost. 100 g rökt renkött i skivor, eller annat rökt kött som fårfiol eller skinka. Tillaga ca 20 – 30 minuter tills pumpan är mjuk. 100 g rökt renkött i skivor, eller annat rökt kött som fårfiol eller skinka. Tillaga ca 20 – 30 minuter tills pumpan är mjuk
Trevlig rätt att tillaga eftersom man kan fixa till sidorätterna i lugn och ro medan köttet går klart, ingen stress och inget kök som ser ut som ett slagfält efter maten
Vi bjuder på renstek tillagad i ugn som tas ut när kärnan är lätt rosa. Vi är rätt förundrade över hur exotiskt alla verkar tycka renkött är här på västkusten
Hjortkött är naturligt magert liksom renkött och älg och utan insprängt fett så kan ni tänka er att det BORDE vara svårt att få köttet både mört och saftigt
Klimpen kan som läckerhet även tillagas på ren hjärna och mjöl men då det erfordras c. Anrättningen vilken är en samisk maträtt av gammal tradition är mycket praktisk att tillaga ute i vildmarken då de enda tillsatser utöver vad renen kan ge är salt, mjöl och vatten
Lite smör 4 mjuka tunnbröd 2 dl strimlad sallad av valfri sort 150 g rökt renstek i tunna skivor 8 gula paprikaringar svartpeppar 2 dl libanesisk matyoghurt (Milko har färdig) eller 2 dl matyoghurt + 1 msk mynta + 1 pressad vitlöksklyfta Bred smör på tunnbröden, lägg på strimlad sallad, renkött och sist paprikan. Fjällfilstrifle 4 portioner, 5 minuter En väldigt enkel och mycket lyxig dessert som du tillagar på mindre än en minut